Presentació de les candidatures a les eleccions sindicals de Castelló i Alacant

dissabte 17 novembre 2018 13:18 h

Ahir es van presentar les candidatures d’Alacant i Castelló a les eleccions sindicals en l’educació pública que se celebraran el proper dia 4 de desembre.

Persones candidates, afiliades i simpatitzants del sindicat van assistir als actes de presentació de les candidatures, en què van intervindre les persones que encapçalen les diferents llistes. Aquestes van comentar els principals eixos dels programes electorals en cada ensenyament, que són la defensa de l’escola pública, laica i valenciana.

Respecte a les eleccions sindicals a la Junta de Personal Docent no universitari, Sònia Ibáñez Abad encapçala la candidatura a Castelló i Carmen Beltrán Álvarez la d’Alacant. Unes candidatures que representen tots els sectors de l’ensenyament públic no universitari i totes les nostres comarques.

STEPV és actualment el sindicat majoritari de l’ensenyament no universitari al País Valencià i en les darreres eleccions va obtindre la majoria absoluta. Les principals reivindicacions del sindicat per la present legislatura són la reversió de les retallades i recuperació dels drets laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, l’estabilitat del professorat interí, com també la creació d’un cos únic d’ensenyants i la derogació de la LOMQE. Així mateix, el sindicat situa com a eix principal de la seua acció la lluita per l’escola pública perquè aquesta és la principal eina de transformació per aconseguir una societat més tolerant, respectuosa, democràtica i justa.

Pel que fa a la universitat, les persones que encapçalen la llista de les candidatures de la Universitat Jaume I són Anna Arnal per la Junta de PDI, Francisco López per al Comité d’empresa i Pepe Iglesias per a la Junta del PAS. En el cas de la Universitat d’Alacant, la cap de llista per a la Junta de PDI és Mónica Moreno Seco, per a la Junta de PAS Alfonso Cueto Rejón i per al Comité d’empresa Antonio Pertusa Ibáñez.

Des d’STEPV lluitem per una universitat pública en valencià, feminista, laica, transparent i crítica. Dotada amb un finançament públic i adequat, gestionada autònomament i participada per tota la societat, fora de les ingerències i interferències de gestió empresarial i, en general, de la gestió privada d’allò públic. Amb uns òrgans de govern i representació veritablement democràtics, on cada persona tinga dret a un vot i cada vot tinga el mateix valor, i els diferents col·lectius universitaris tinguen una representació equilibrada. També volem plantilles estables amb el reconeixement dels mateixos drets per a totes les treballadores i tots els treballadors, i uns sistemes d’accés i promoció públics i transparents, a més d’unes condicions laborals dignes, saludables i que permeten la conciliació familiar i la realització personal, entre d’altres qüestions.

La pròxima setmana, divendres 23 de novembre a les 20.30h a l’Octubre, tindrà lloc la presentació de les candidatures a València, que es va haver d’ajornar ahir a causa de l’oratge.

STEPV #AmbTu

Imatge de dalt: Persones candidates a les comarques d’Alacant.
Imatge de baix: Acte de presentació de les candidatures a Castelló.