4 de desembre Eleccions sindicals

Formació Professional

Formació Professional

Propostes electorals per a la formació professional.


  1. Formació Professional

    1. Oferta pública suficient per a donar resposta a tota la demanda de la FP.
    2. Augment de l’oferta de cicles formatius, amb desdoblament de grups en els ensenyaments més demandats, i dotació als centres públics d’itineraris complets de famílies professionals: FPB, CFGM i CFGS, i amb oferta semipresencial complementària.
    3. Dignificació de la FP, mitjançant campanyes informatives i de difusió per tota la comunitat educativa i l’entorn productiu, amb una extensió de l’orientació personal i professional a tots els nivells educatius amb criteris d’igualtat.
    4. Tots els recursos públics han d’anar destinats a la FP dels centres públics. Eliminació progressiva dels concerts en Formació Professional. Control públic efectiu sobre els títols i certificats professionals impartits en centres no públics.
    5. Potenciació de la FP reglada, al servei del desenvolupament integral de l’alumnat, dirigida a formar professionals qualificats/des.
    6. Diagnòstic i prevenció real de tots els riscos laborals de totes les famílies professionals, amb formació i informació dels riscos als docents, i desenvolupament dels plans preventius corresponents a càrrec d’una partida pressupostària específica.
    7. Ràtio màxima de 20 alumnes per aula. Reducció de la ràtio quan es justifique una atenció a necessitats educatives especials de l’alumnat, amb o sense adaptacions curriculars.
    8. Desdoblament suficients dels mòduls pràctics per garantir la qualitat educativa i la seguretat i salut laboral.
    9. Derogació de la Llei orgànica 5/2002 de les Qualificacions i de la formació professional. Regulació dels convenis amb empreses per la FCT exigint que aquestes siguen socialment responsables.
    10. No al model de FP dual, que explota laboralment l’alumnat, no li garanteix la formació específica requerida, privatitza encobertament la FP, i desprestigia la FP reglada i pública.
    11. Millora de la dotació d’hores lectives suficients per a les tutories de formació en centres de treball, pagament de dietes i quilometratge, i assegurança complementària per als desplaçaments.
    12. Ampliació i millora de l’oferta de formació contínua per al professorat de FP, per garantir la seua actualització professional amb aplicació directa a l’aula, i avançar-la a les diverses i canviants necessitats formatives.
    13. Formació del professorat de Cicles Formatius mitjançant convocatòries de l’administració educativa per a realitzar estades formatives en empreses d’àmbit autonòmic, estatal i europeu.
    14. Gestió eficaç de les borses de treball de FP reglada, amb convocatòries suficients i contínues de totes les especialitats.
    15. Millora de la informació de les places de FP reglada a adjudicar, especificant si són d’especial dificultat, per atenció a la diversitat o currículum, o en si es barregen especialitats diferents de la que proveirà eixe lloc de treball.
    16. Creació de borses de treball públiques i transparents per a la contractació d’especialistes i experts/es docents. Actualització i millora de les condicions laborals dels especialistes de FP.
    17. Modificació de la norma que regula la composició del Consell Valencià de la Formació Professional per donar cabuda als sindicats de la Mesa sectorial d’educació.
    18. Planificació de la xarxa pública de Centres Integrats Públics de FP i un mapa escolar de la FP, arrelats en el medi sociocultural, promotors de la cultura de la sostenibilitat i l’equilibri ecològic en els processos de producció, del benestar social i de la compensació de les desigualtats.
    19. Elecció dels equips directius i gestió democràtica dels centres integrats públics de FP. Modificació de les normes que regulen la composició dels consells socials dels centres per donar cabuda als sindicats docents amb representació en la Mesa Sectorial. No a la lliure designació del director i elecció a decidir pel consell social del centre.
    20. Ampliació de les plantilles als centres integrats públics de FP per poder desenvolupar adientment totes les seues funcions específiques. Pel manteniment del departament d’anglés com un altre departament didàctic.
    21. Cursos de formació ocupacional i de formació contínua inclosos en la programació anual del centre; l’horari corresponent a aquests cursos s’ha d’integrar en la plantilla del centre i s’han de crear els llocs de treball necessaris, sense hores extra per a ningú.
    22. Ampliació de les convocatòries d’acreditacions professionals als treballadors amb participació dels docents públics, així com agilització dels processos de convalidacions acadèmiques de mòduls, per atendre a temps les necessitats de l’alumnat amb itineraris alternatius.
    23. Pla de xoc de formació per al professorat per garantir la implantació específica del plurilingüisme en Formació Professional.
    24. Disseny i implantació de mesures que potencien l’elecció no sexista per part de l’alumnat de les diferents famílies professionals.
    25. Disseny i posada en pràctica d’una formació i orientació laboral encaminada cap a una cultura sindical solidària i participativa en el món del treball.
    26. Equiparació de les remuneracions dels professors tècnics de FP a les dels professors de secundària.
    27. Actualització permanent dels recursos didàctics necessaris per la docència pràctica en FP, amb transparència en les dotacions modulades, sense greuges d’equipament entre centres i fomentant l’ús col·laboratiu i sostenible dels recursos.
    28. No a l’oferta de cicles formatius de Grau Superior a la Universitat.
    29. Desenvolupament dels currículums de FP a nivell autonòmic, amb concreció als centres per adaptació a l’entorn, amb major flexibilitat i amb participació real del professorat.
Top