4 de desembre Eleccions sindicals

Ensenyaments d’idiomes

Ensenyaments d’idiomes

Per la millora i potenciació dels Ensenyaments d’Idiomes


  1. Per la millora i potenciació dels Ensenyaments d’Idiomes

    1. AUGMENT de la plantilla en totes les especialitats i dotació de més personal d’administració i serveis als centres d’EOI.
    2. MAJOR OFERTA del nombre d’idiomes en totes les escoles. Oferta obligatòria de totes les llengües de l’estat i garantia de poder estudiar tots els nivells d’un idioma en totes les escoles.
    3. Creació d’un MAPA ESCOLAR NEGOCIAT d’EOI que puga donar resposta a la demanda social d’ensenyaments d’idiomes, atenent criteris demogràfics, geogràfics, de proximitat a centres educatius superiors, de relacions empresarials, comercials i turístiques, i posant especial atenció a les zones rurals. No a la proliferació de seccions sense cap planificació prèvia i sense respectar el calendari general de la preinscripció.
    4. ADEQUACIÓ i millora de la dotació d’edificis, infraestructures i recursos per a aquests ensenyaments. Creació de centres per a atendre la demanda, i no només seccions, ja que sovint tenen una dotació de recursos insuficients.
    5. Cal una REORDENACIÓ els cursos i una REVISIÓ dels currículums vigents dels nivells perquè s’adeqüen al Marc Comú de Referència Europeu (MCRE), tenint en compte l’especificitat de cadascun dels idiomes que s’imparteixen.
    6. La RÀTIO en les Escoles Oficials d’Idiomes no ha de superar els 20 alumnes. Eliminació de les ràtios mínimes per a garantir que l’alumnat puga finalitzar els ensenyaments d’una llengua en el mateix centre.
    7. MANTENIMENT de les Proves Unificades de Certificació d’idiomes (PUC) elaborades per professorat d’EOI. NEGOCIACIÓ de les condicions laborals del professorat que coordina i redacta les PUC, transparència en la seua elecció i augment de la reducció horària lectiva de que disposen.
    8. IMPULS, per part de Ministeri d’Educació, del reconeixement dels títols d’EOI per part dels altres estats europeus.
    9. MILLORA i ampliació de l’oferta formativa permanent, tant al llarg del curs com en estades formatives a l’estranger.
    10. FLEXIBILITZACIÓ, MILLORA I AGILITZACIÓ del procés de matrícula per tal de poder donar resposta a les necessitats dels centres, dels diferents idiomes i de la ciutadania; que la matrícula siga fàcil, ràpida i senzilla; que es puga analitzar la necessitat de la preinscripció depenent de l’idioma o del centre i que es puga obrir en diferents moments del curs depenent també de les necessitats de l’idioma i del centre.
    11. Cal un CONTROL rigorós de les titulacions expedides per institucions privades que no compleixen els requisits d’objectivitat en les seues proves.
    12. Cal impulsar una campanya decidida de POSADA EN VALOR i publicitar la qualitat dels ensenyaments impartits així com les certificacions oficials i públiques de les EOI.
    13. GRATUÏTAT dels ensenyaments d’idiomes tant per a les persones aturades com per a les persones refugiades o demandants d’asil, ja que l’accés a l’ensenyament d’idiomes els pot ajudar a trobar treball o a una inserció social més ràpida.
Top