Informacions útils sobre les eleccions sindicals

dimarts 30 octubre 2018 10:16 h

El dimarts 4 de desembre de 2018 tindran lloc les eleccions sindicals a l’ensenyament públic que se celebren cada quatre anys i són molt importants per al conjunt del professorat i per a la nostra escola.

Triarem la representació del professorat en les Juntes de Personal -els nostres Comités d’Empresa- i la representativitat de cada sindicat en les meses de negociació en els àmbits del Ministeri i de la Conselleria d’Educació i de la Funció Pública.


D’acord amb la normativa vigent el tràmit administratiu ha de passar per diferents fases:

  1. Constitució de la Mesa General Coordinadora de les eleccions. Constituïda el passat 5 d’octubre en cada àmbit territorial, s’encarrega d’ordenar tot el procés i coordinar les meses electorals parcials en cada centre.
  2. Determinació dels centres de votació. En aquest cas les eleccions seran en cada centre amb un mínim de sis unitats (i el professorat assignat a ell). En alguns casos, el personal d’alguns centres votarà en el més proper (FPA, SPEs, CEFIREs, UPH…) o s’agruparà en una única mesa.
  3. Exposició dels censos. En cada centre per a comprovar errades en les dades, absències…  i presentar les reclamacions que calguen. Acabat el termini de reclamacions, el 29-30 d’octubre es publicaran els censos definitius.
    No obstant això, fins al dia de les votacions podran realitzar-se actualitzacions del cens per a incloure tot el professorat que es trobe en situació de servei actiu en el moment de les votacions en la forma que es determine des de les meses coordinadores.
  4. Determinació de les persones que formem les meses. Són tres persones que ostentaran la presidència de la mesa de cada centre (la de més antiguitat del cens) i dues vocals, la de major i la de menor edat (que ostentarà la secretaria). A més, hi haurà una persona de la direcció en representació de l’administració i apoderades en representació dels sindicats que ho desitgen.
  5. Horari de les votacions. Les meses es reuniran el 4 de desembre abans de començar la votació, que es desenvoluparà així:
    • centres amb un sol torn: de 10,30 a 15 hs
    • centres amb altres centres adscrits o més d’un torn: de 10,30 a 19 hs
    • En tots els casos, per donar seguretat jurídica als resultats, l’escrutini es farà a les 19 hs, quedant mentrestant les urnes sota custodia de la mesa.

Finalitzada la votació es procedirà al recompte i a traslladar els resultats a la Mesa Coordinadora mitjançant el formulari que cree l’administració.


MÉS INFORMACIONS
Durant el mes de novembre arribarà als centres diverses informacions que completant les tasques a fer en cada moment.

Podeu demanar més informació:

  1. De les Meses Coordinadores
    VALÈNCIA
    Sala usos múltiples . S-1.  Direcció Territorial d’Educació.
    Avgda. Gregorio Gea 14.  46009
    961 27 12 70   elecsindval@gva.es
    ALACANT
    Direcció Territorial d’Educació
    C/ Carratalà 47.  03007 Alacant  
    603693079 eduelecsind_ala@gva.es
    CASTELLÓ Sala de juntes Direcció Territorial Educació
    Avgda. del Mar, 21.  12003
    964 33 38 80   elecsindics@gva.es
  2. Del nostre sindicat, telefonant a qualsevol de les nostres seus o enviant un correu a eleccions@stepv.intersindical.org