Reforma educativa

Un pacte per l’educació... pública?

PP, C’s i PSOE proposen la creació d’una subcomissió en el Congrés dels Diputats per a aconseguir un pacte educatiu

dimarts 29 novembre 2016 10:48 h

Els grups polítics Popular, Ciutadans i Socialista han registrat en el Congrés dels Diputats una proposta de creació d’una subcomissió, en el si de la Comissió d’Educació, “per a l’elaboració d’un gran pacte d’Estat social i polític per l’educació” que servisca “de base perquè el Govern elabore un projecte de llei bàsica d’educació, en substitució de la legislació vigent en aquesta matèria, i que nasca amb la vocació d’estabilitat a partir d’un ampli acord parlamentari i social”.

Hi ha massa motius de desconfiança davant d’intencions que convencen poc o gens

La grandiloqüència de la iniciativa es contraposa al que els STE demanem des de la imposició de la LOMQE; és a dir, que la derogació siga total i immediata, i la reversió de les retallades educatives constituïsquen el punt de partida per a la posada en marxa d’un procés de diàleg amb la comunitat educativa per a la consecució d’un acord social i polític que dignifique l’educació pública.

Davant d’aquest anunci, no podem deixar de tindre en compte els pactes d’investidura acordats, de primer per PSOE-Ciutadans i, després, per Ciutadans-PP. Recordem que, en cap dels dos, no solament no s’explicitava la derogació de la LOMQE, sinó que en tots dos s’apostava pel manteniment d’un model d’educació neoliberal, subjecte als interessos privats i oblidant que l’ensenyament públic ha de ser l’eix vertebrador del sistema educatiu.

L’actual Ministeri d’Educació, en canvi, segueix mantenint l’execució de les revàlides de 4t d’ESO i 2n de batxillerat, i el seu titular, Méndez de Vigo, ha matisat, respecte a la proposta de pacte educatiu, que “això no és exactament derogar la LOMQE” i que aquesta seguirà aplicant-se amb normalitat. Hi ha massa motius de desconfiança davant d’intencions que convencen poc o gens.
Des de la Confederació de STEs-intersindical no acceptarem que, des de les instàncies polítiques, es continue fent cas omís de les exigències de la comunitat educativa. El canvi que reclama l’escola pública exigeix accions clares i decidides, començant pel diàleg amb les organitzacions que la representem. Mentre no siga així, des dels STEs-i continuarem impulsant les mobilitzacions necessàries en els centres educatius i el carrer.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR