Professorat interí

STEs informa sobre la nova sentència del Tribunal de Justícia de la UE

La utilització de nomenaments successius de durada determinada per a atendre necessitats permanents en el sector dels serveis de salut és contrària al Dret de la Unió.

dilluns 19 setembre 2016 08:42 h

Aquest és el veredicte que, en sentència emesa el 14 de setembre pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea arran d’una denúncia interposada per una funcionària interina del servei de salut de la Comunitat de Madrid, declara que les administracions públiques de l’Estat espanyol estan cometent un frau de llei en encadenar contractes temporals quan aquests haurien de ser fixos. Els efectes, que ja estaven reconeguts per al personal laboral, s’han d’estendre ara al personal funcionari interí de qualsevol administració pública, com la sanitat, l’educació o la justícia.

El Tribunal entén que “no es podrà dispensar un tracte a les persones treballadores amb un contracte de durada determinada menys favorable que el que es dispensa a les persones treballadores fixes comparables pel sol fet de tindre un contracte de durada determinada” i “que els nomenaments de durada determinada no poden renovar-se per a l’exercici de funcions permanents i estables incloses en l’activitat normal del personal estatutari fix”. A més, denuncia que l’Administració pública de l’Estat espanyol no té legislació que l’obligue a crear llocs estructurals, la qual cosa li permet abusar de l’oferta repetida per a la seua cobertura de places en règim d’interinitat, raó per la qual la situació de precarietat de les treballadores i treballadors es converteix en permanent. 
La Confederació de STEs-Intersindical manifesta, una vegada més, que l’abús de les interinitats suposa un greu atemptat contra els drets laborals del professorat interí del sistema públic d’ensenyament i incideix negativament en la qualitat de l’educació pública. STEs-i exigeix al govern en funcions del Partit Popular que deixe de cas omís a aquest problema, al mateix temps que insta els grups polítics perquè posen en marxa proposicions legislatives que aborden una solució justa i digna per al professorat interí. 
El sindicat defensa, com és sabut, l’accés diferenciat a la Funció Pública docent com la millor resposta a la precarietat que sofreix més d’un 20 % del professorat de l’ensenyament públic no universitària, és a dir, més de 70.000 professores i professors.
STEs-Intersindical fa una crida al col·lectiu i a totes les organitzacions que el representen a constituir un front comú que pressione fins a aconseguir la integració plena en la funció pública docent.

Etiquetat com a

ue sentència

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR