Infraestructures educatives

STEPV visita l’aulari del CRA Mariola-Benicadell al Comtat l’endemà de l’enderrocament d’un mur

Ahir, el Delegat Comarcal del Comité de Salut i Seguretat Laboral, la Presidenta de la Junta de Personal Docent d’Alacant i la seua Secretària i la Permanent de STEPV de la comarca han visitat l’aulari afectat

Un moment de la visita de la delegació de STEPV al CRA

dijous 19 desembre 2019 11:13 h

La finalitat de la visita ha estat per interessar-nos i veure les necessitats del centre després de la caiguda i ensorrament del mur de càrrega de l’aulari d’Alfafara a causa de l’execució dels fonaments en realitzar-se les obres d’ampliació, sol·licitades des de feia 15 anys, i que enguany ja s’iniciaven dins el Pla Edificant.

STEPV farà un seguiment de l’evolució de les obres i de les condicions del centre

El succés ha ocorregut durant el temps lectiu, i la rapidesa dels treballadors de l’obra en donar l’avís que calia evacuar l’alumnat, ha evitat el que podia haver sigut una tragèdia. De fet, quan l’alumnat i professorat ja estava fora de l’aulari, ha caigut el mur i s’ha esquerdat l’edifici. Cal, per tant, destacar la rapidesa dels obrers, que van evitar una desgràcia humana malgrat la possible errada tècnica d’execució de l’obra.
Arran de la visita de l’arquitecta de Conselleria, s’han retirat les claus de l’escola, s’ha precintat i se n’estan apuntalant els murs. Com que existeix el risc d’enfonsament, el professorat no ha pogut traure cap material ni mobiliari de l’escola i s’han avaluat les condicions pedagògiques i laborals de la nova ubicació del professorat i alumnat al Centre Social d’Alfafara amb el seu vistiplau. La ràpida reubicació ha estat gràcies a la intervenció de la Directora del CRA, de l’Ajuntament i de la seua regidoria d’Educació.
La delegació de STEPV ha constatat la perfecta organització i disposició de les treballadores de l’escola davant la nova i emergent situació i segurament llarga estada en la nova ubicació. La directora del CRA ens ha explicat que des del primer moment l’Ajuntament, la Inspecció Educativa i la Conselleria d’Educació han donat tot el suport i s’han compromés a resoldre al més aviat possible les mancances del nou espai per poder aplicar la docència amb totes les condicions necessàries.
Evidentment, tot i que el nou espai està ben dotat, no és un centre escolar i, per tant, manca del metratge que cal per a les aules, les connexions per a ordinadors són insuficients, cal protegir millor les baranes de les d’escales per a alumnat més menut i adaptar-los un bany. A més, la manca de pati els obligarà a desplaçar-se uns metres per poder fer servir un parc menut i l’accés a la xicoteta pista de frontó situada a la part de darrere de l’edifici, compta amb un accés poc adaptat per als xiquets i xiquetes.
STEPV considera que el paper de l’Ajuntament i de la Conselleria ha de ser ràpid i no ha d’allargar-se en el temps perquè la comunitat educativa puga gaudir de les condicions necessàries per al treball diari de les classes, amb la qual cosa STEPV estarà atent al seguiment de les obres, i que la llista del que els és necessari siga resolta a la tornada de vacances. STEPV tornarà a entrevistar-se amb el professorat per comprovar si les condicions del treball i l’adequat funcionament de les classes i terminis compromesos per agilitzar l’eventualitat de les actuals condicions, es duen a terme.

Etiquetat com a

infraestructures

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR