Oposicions

STEPV reclama un procés de selecció dels tribunals d’oposicions més transparent

Avui 1 de juny de 2018 s’ha celebrat el sorteig públic per a la designació dels vocals que han de formar part dels òrgans de selecció de les oposicions al Cos de Mestres.

Un moment del sorteig aquest matí a la Conselleria d'Educació

divendres 01 juny 2018 13:26 h

STEPV va defensar en la Mesa Sectorial sobre la convocatòria d’oposicions diferents propostes de millora a tot el procediment selectiu, gran part d’elles acceptades i implantades a la convocatòria d’oposicions, i algunes adreçades específicament a la configuració dels tribunals d’oposicions.

Cal baixar les ràtios de les persones aspirants per tribunal a un màxim de 50

Destaquem que una de les millores aconseguides per STEPV ha estat que per a formar part del tribunal d’oposicions s’exigix per primera vegada que el professorat estiga impartint en l’especialitat en concret els darrers dos curs escolars com a mínim. És així com el professorat només podrà formar part de tribunals per l’especialitat que actualment estiga treballant i evitem que professorat que té diferents especialitats haja de fer membre de tribunal per una especialitat que faça temps que no realitza o inclús per una especialitat que mai ha exercit. L’altre criteri emprat per a la designació dels membres tribunals és tendir a respectar el principi de paritat que ja estava en convocatòries anteriors.
Al sorteig es designen les 4 persones vocals titulars i suplents i 2 reserves necessàries per a poder constituir cada tribunal. Com a novetat incorporada a proposta de STEPV està que en cas d’abstenció o recusació per part d’alguna persona vocal, que l’ordre d’actuació del personal suplent serà aquell en el qual figuren disposats en la resolució de nomenament. Aquest fet abans no venia regulat i ocasionava disparitat de criteris entre un tribunal i altre a l’hora de fer la constitució dels mateixos.
A partir de la publicació al DOCV dels membres tribunals oposicions es disposa de 5 dies hàbils per a al·legar motius d’abstenció i recusació com són estar en situació de permís per maternitat o paternitat, o acumulació de lactància; situacions d’incapacitat temporal i de risc durant l’embaràs; permisos de reducció de jornada de treball concedits fins 31 de juliol; ocupar càrrecs de direcció, direcció d’estudis o secretaria (condicionat a que es puguen substituir per personal suplent) com a novetat; i per haver realitzat tasques de preparació per al mateix cos i especialitat en els cinc anys anteriors.
STEPV va criticar i es va oposar a la lliure designació de les presidències dels tribunals, proposant que també aquestes es realitzen per sorteig, la qual cosa no ha estat acceptada. I també va proposar un procediment més transparent de com fer el sorteig de la designació membres tribunals posant com a exemple el que es fa a Aragó, on cada docent que compleix els requisits per a formar part del tribunal per una especialitat en concret se li assigna un número concret i conegut, i després es realitza un sorteig per a extraure el número pel qual es van a designar els membres necessaris per a constituir els diferents tribunals d’oposicions. I no fer-ho com s’ha estat fent els darrers anys, mitjançant un sistema informàtic de sorteig on de forma no transparent l’ordinador assigna a persones sense tindre el coneixement del codi informàtic emprat ni els criteris programats.
El Sindicat va demanar, que és totalment necessari per a una atenció adequada de totes les persones que opositen i per poder realitzar les proves d’oposició en normalitat i sense pressions, que cal baixar les ràtios de les persones aspirants per tribunal a un màxim de 50.
Segons la petició de STEPV per a quasi 17.000 persones inscrites a les oposicions caldrien al voltant de 330 tribunals. En canvi, Conselleria d’Educació només ha designat vocals per 229 tribunals. Això comporta una ràtio de 75 aspirants en cada tribunals aproximadament.

Descarrega’t ací la llista de tribunals


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR