Meses de negociació

STEPV reclama un nou acord de catalogació de centres docents i la reducció de la burocràcia

Aquest matí s’ha negociat la recuperació salarial dels equips directius dels centres mal catalogats entre 2013 i 2016, gràcies a la sentència guanyada per STEPV

dimarts 05 abril 2022 14:37 h

Recordem que els centres es cataloguen, a efectes retributius dels equips directius, segons aquesta classificació de 2018:

La Conselleria establirà el procediment per a fer efectiva la recuperació del poder adquisitiu retallat pel PP

A) Classificació centres públics d’Ed. Infantil 1r. cicle, Ed. Infantil i Primària, centres específics d’Ed. especial i F.P.A. de primària, per nombre d’unitats.
A: > 27 unitats
B: de 17 a 26 unitats i centres educació especial
C: de 6 a 16 unitats
D:

< 6 unitats

B) Classificació de centres públics d’IES i Seccions i F.P. Específica per nombre d’unitats.
A: >24 unitats
B: de 12 a 24 unitats
C:

<12 unitats

C) Ensenyaments artístics, EOI i FPA per nombre d’alumnat.
A: més de 1000 alumnes
B: de 500 a 999 alumnes
C: menys de 500 alumnes

La Conselleria ha presentat les resolucions que permetran que els equips directius que es van veure afectats entre els cursos 2012/13 a 2015/16 per la retallada a la baixa de la catalogació de centres per part del govern del PP, recuperen les retribucions corresponents. STEPV ha celebrat aquesta recuperació que ve reclamant des que el Sindicat va guanyar la sentència contra la retallada del PP en 2016.
El Sindicat ha demanat que quede clar el procediment que es durà a terme perquè els equips directius que durant els cursos afectats i que ja no són membres d’equips directius o bé s’han jubilat recuperen el poder adquisitiu retallat. La Conselleria establirà el procediment concret pròximament (STEPV ha sol·licitat que passe per Mesa Sectorial).
La Conselleria també ha presentat una ordre en la qual estableix els criteris per a computar les unitats que es tenen en compte per a classificar els centres. Tot i que responen a l’acord de 2008 de classificació dels centres, el Sindicat ha aprofitat per a reclamar un nou acord perquè han passat 14 anys i els centres han canviat molt des d’aleshores: la càrrega burocràtica ha augmentat molt, hi ha centres que tenen moltes més unitats i caldria, per tant, una actualització. Igualment cal revisar les unitats i el nombre d’alumnat que computa per a la classificació dels centres. Per posar un exemple, en secundària un centre està classificat com a A si té més de 24 unitats. Hi ha centres que tenen més de 60 unitats i la seua catalogació és la mateixa que un centre de 24 unitats, quan el volum de feina és molt superior.
Igualment, el Sindicat ha reclamat la reducció de la càrrega burocràtica als centres, la necessitat de negociar unes noves plantilles, també a secundària i FP (en infantil i primària ja s’ha constituït un grup de treball) i el nombre de membres dels equips directius. La complexitat de l’ensenyament i les obligacions derivades de normatives com el decret d’educació inclusiva, exigeixen una revisió de tota la normativa per tal que els centres disposen de les millors plantilles per a fer front a les necessitats de l’alumnat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR