Dret a l’educació

STEPV rebutja l’augment de ràtios imposada pel TSJCV contra la baixada a 23 alumnes en infantil

El Secretari Autonòmic d’Educació i Formació ha fet arribar als centres educatius unes instruccions per al compliment de la mesura cautelar interposada per la sala 4 del TSJCV contra l’ordre 22/2109 per la qual es modifica a l’alça nombre màxim d’alumnat per unitat del primer nivell del segon cicle d’educació infantil (aules de 3 anys) en determinades localitats. Aquesta mesura del TSJ, que respon a un recurs interposat per la patronal dels centres concertats, implica que totes les localitats que tenen una ràtio màxima d’alumnat en les aules de 3 anys fixada en 23 alumnes, automàticament passa a ser de 25 alumnes per aula de 3 anys per al curs 2019/20.

Nova sentència que tomba la reducció a 23 alumnes en centres d'algunes localitats

diumenge 14 juliol 2019 10:57 h

En compliment d’aquesta sentència en cada unitat d’aquest nivell, segons els instruccions del Secretari Autonòmic, s’han d’ofertar dos vacants més sobre les ja assignades en el procés d’admissió de l’alumnat, un procés que ja està tancat en cada comissió d’escolarització dels Consells escolars municipals.

S’ha de tornar a obrir el procés d’escolarització per a distribuir de nou l’alumnat

Això suposa que, en aquells centres que han tingut una demanda d’alumnat per sobre de la ràtio màxima de 23, s’ha de tornar a obrir el procés d’escolarització per a distribuir de nou l’alumnat, després que cada família ja coneix el centre on ha d’anar el seu fill o filla el proper curs 2019/20.
L’augment de les ràtios que ara ha determinat el TSJCV mostra clarament que la patronal del sector avantposa el seu interès econòmic a la qualitat del servei educatiu. L’increment de ràtio és clarament una mesura que s’allunya de les possibilitats d’una atenció individualitzada per part del professorat cap al nostre alumnat i empitjora clarament les seues condicions laborals. És una mesura que invalida la funció de servei públic dels centres educatius, fins i tot per als mateixos centres concertats.
STEPV rebutja absolutament aquesta mesura. La reducció de les ràtios a tots el nivells educatius és un avanç en la millora de la qualitat educativa, és la millor manera d’atendre la diversitat d’alumnat que tenim als centres educatius. A més, l’augment de ràtios dificulta l’aplicació d’una educació inclusiva, amb un alumnat cada vegada més divers complex que reflecteix la realitat de la societat en què vivim.
STEPV instem a la Conselleria d’Educació que prenga les mesures necessàries per revertir les conseqüències de la sentència i es mantiga la ràtio de 23 alumnes per aula en el tram educatiu afectat.
El Sindicat considera que no es pot generar un estat d’inseguretat en la comunitat educativa a hores d’ara, quan ja està tancat el procés de matriculació en tots el centres i cada família coneix on anirà el seu fill o filla el proper curs.
A més, STEPV insta a la patronal de l’ensenyament concertat que deixe d’interposar recursos judicial contra qualsevol avanç que camine cap a un sistema educatiu de qualitat i una millora de les condicions laborals del professorat.
STEPV no descarta convocar accions de protesta davant d’aquesta nova sentència del TSJCV que se suma a altres mesures judicials que blinden la xarxa de centres concertats però que també afecten la xarxa pública i suposen un impediment per a desfer-nos de les retallades imposades per l’anterior govern des de 2012. 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR