Meses de negociació

STEPV rebutja el procediment de selecció del personal per a les Unitats Especialitzades d’Orientació

La Conselleria proposa un procés subjectiu per a seleccionar aquest personal. STEPV considera que el calendari proposat per a la selecció no es podrà dur a terme abans de l’1 de setembre

divendres 09 juliol 2021 14:16 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar les comissions de servei per a la selecció del personal que s’incorporarà el curs que ve a les Unitats Especialitzades d’Orientació (UEO), creades pel nou decret d’orientació i publicada avui mateix al DOGV la seua creació.

STEPV demana que es doten aquestes places per concurs de trasllats

Recordem que STEPV s’ha oposat al decret d’orientació perquè suprimia els SPE, que considerem necessaris mantindre i millorar. Les sis UEO que crea el nou decret s’han de dotar ara del personal necessari. La Conselleria ha proposat un procediment de comissions de serveis subjectiva per a seleccionar el personal.
El procediment té dues parts, una objectiva que és un barem de mèrits, i una altra subjectiva que és una entrevista. STEPV ha demanat la supressió de l’entrevista i que es quede en un barem de mèrits.
A més, la Conselleria no ha tingut en compte per a res en el barem de mèrits el fet d’haver treballat en un SPE (només es donen 0,5 punts als equips directius) ni tampoc consta el treball realitzat en els SPE en l’annex II. Això representa un nou menyspreu cap al personal que s’ha dedicat els darrers 30 anys a l’atenció a l’alumnat, precisament en els diferents àmbits en què s’estructuren les UEO (dèficit d’atenció, hiperactivitat, autisme, discapacitat motriu i intel·lectual, sobredotació intel·lectual, etc.). Per això el Sindicat ha exigit que el treball realitzat en els SPES també es tinga en compte en el barem de mèrits.
D’altra banda, el procediment establert per a la selecció d’aquest personal és molt llarg i, amb tota probabilitat no estarà tancat en el mes de juliol (dependrà de les persones que es presenten). Si només es tracta d’un barem de mèrits, el resultat pot estar tancat en el mes de juliol, però si s’han de realitzar les entrevistes i complir amb els terminis de reclamacions dubtem que estiga acabat el procés en el mes de juliol.
En resposta a les demandes de STEPV, la Conselleria ha contestat que mantindrà l’entrevista i el sistema de selecció per comissions de serveis perquè ho considera indispensable ja que el personal que volen seleccionar té un perfil molt específic. Quant a tindre en compte el treball realitzat pels SPES, la Conselleria valorarà en quins àmbits poden incorporar-los, ja que és difícil, segons l’administració, determinar com s’adequa el treball d’una persona que ha treballat en un SPE als àmbits específics als quals pot optar en un barem de mèrits.
Igualment, la Conselleria pensa que sí que serà possible tancar el procediment en el mes de juliol.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR