Meses de negociació

STEPV manté la creació d’un grup de treball per abordar l’orientació i millorar els SPES

El 85,6% de la representació sindical en la Mesa Sectorial ha demanat la retirada del decret i la creació d’un grup de treball per abordar globalment les necessitats de l’orientació educativa i reforçar els SPES

STEPV

dijous 28 gener 2021 14:50 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar el Decret d’Orientació que es va ajornar la setmana passada per la precipitació en què la Conselleria plantejava la negociació d’un decret que planteja la supressió dels serveis psicopedagògics escolars (SPE).

Les condicions laborals del professorat es veuran afectades, especialment del professorat d’AL

El Sindicat ha reiterat la proposta plantejada la setmana passada i ha tornat a demanar la retirada i la creació d’un grup de treball en què hi participen els sectors implicats i analitzar en conjunt l’orientació educativa. STEPV ha defensat en la Mesa Sectorial l’actual model de SPES i ha contestat als arguments de la Conselleria que justifiquen aquesta supressió, que no és necessària per aconseguir els objectius de l’atenció a l’alumnat en un marc d’educació inclusiva, justament perquè els SPES han sigut un pilar fonamental en l’assessorament, formació i implantació del model inclusiu en els centres educatius i l’atenció a l’alumnat. El que cal fer és reforçar els SPES, ampliar la plantilla actual i donar-li estabilitat, entre altres qüestions.
Altres sindicats, com ANPE, CSIF i UGT, han sol·licitat el mateix que STEPV, de manera que el 85,6% de la representació del professorat en la Mesa Sectorial considera que no es pot tancar avui la negociació d’aquest decret sinó tractar-lo amb la tranquil·litat necessària i evitar precipitacions i conflictes innecessaris entre la comunitat educativa.
STEPV ha fet un anàlisi exhaustiu del decret i en cap moment ha trobat que justifique la supressió dels SPES, però en canvi, les condicions laborals del professorat sí que es veuran afectades, ja que, entre altres coses, el professorat interí d’Audició i Llenguatge, si se suprimeixen els SPES, disposarà de menys llocs de treball per a continuar treballant, ja que els centres ja tenen eixe personal integrat, cosa que no passa en el cas del professorat d’orientació educativa, perquè es crearan eixos llocs de treball en els col·legis d’educació infantil i primària que ara no existeixen.
El Sindicat també ha sigut crític perquè el decret aborda l’orientació educativa en tot el sistema educatiu però no té en compte les reivindicacions del professorat d’orientació dels instituts, que tenen unes ràtios d’alumnat molt altes i ara, a més, hauran de coordinar els equips de zona.
Aquestes han sigut algunes de les qüestions plantejades pel Sindicat entre moltes altres. La resposta de la Conselleria ha estat que estan convençuts que és el millor model ara mateix, tot i que estudiaran les propostes plantejades i donaran una resposta pròximament.
STEPV convocarà assemblees la setmana que ve per a informar sobre la Mesa Sectorial, com ha estat fent fins el moment.
D’altra banda, en el torn obert, el Sindicat ha plantejat les qüestions següents:
- Regulació de l’atenció de l’alumnat amb desconeixement d’ambdues llengües. La Conselleria és sensible al tema i ho estudiaran.
- Regulació dels centres que escolaritzen un alt percentatge d’alumnat de compensació educativa. La Conselleria s’ha compromés a revisar aquest tema.
- Negociació de les ordres previstes en el seu moment: Ordre que determina els criteris i procediments per a l’escolarització de l’alumnat amb NEE en els centres sostinguts públics del sistema educatiu valencià i Ordre per la qual es regula la identificació i valoració de les necessitats específiques de suport educatiu i de compensació educativa de l’alumnat i s’organitza la resposta educativa des del principi d’inclusió educativa. La Conselleria contesta que de moment no es negociaran perquè estan treballant el decret que s’ha negociat avui.
Per la seua banda, la Conselleria ha informat que el fons COVID està ja abonat a totes els centres però que si detectem alguna incidència en algun centre que aquest es pose en contacte amb la Direcció General de Centres per solucionar-la.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR