Polítiques educatives

STEPV manifesta el seu suport i solidaritat amb les direccions dels SPES que han dimitit

Acaben de fer públic que el 71% de les direccions dels 34 SPES han dimitit en protesta pel desmantellament d’aquest servei

Manifestació pel manteniment dels SPES el passat 15 de maig a València

dilluns 07 juny 2021 20:44 h

Les direccions de 24 SPES dels 34 que hi ha al País Valencià (el 71%) han presentat avui la seua dimissió en protesta pel desmantellament d’aquest servei contemplat en el decret d’orientació recentment publicat al DOGV. A més, les direccions també han pres aquesta decisió per la manca de diàleg de la Conselleria, que no ha tingut en compte els i les professionals dels serveis psicopedagògics escolars a l’hora de prendre aquesta dràstica decisió.

STEPV insta a la Conselleria perquè reflexione i paralitze l’aplicació del decret fins que es discutisca el model d’orientació

STEPV també s’hi ha oposat a la supressió dels SPES i ha convocat diverses accions de protesta, juntament amb la Plataforma #VolemSPES des que es va conéixer la intenció de la Conselleria de suprimir aquests serveis en el mes de gener.
El Sindicat va fer propostes en les meses sectorials en què es va negociar el decret que tampoc van ser considerades per l’administració, com la creació d’un grup de treball per a discutir amb més tranquil·litat la situació dels SPES i el model d’orientació necessari per al sistema educatiu valencià o l’adopció d’un model mixt com a les Illes Balears en què els centres d’infantil i primària tenen orientadors en les seues plantilles i, alhora, es mantenen els SPES. Cap d’aquestes propostes va ser acceptada per la Conselleria.
És per això que STEPV vol fer públic el seu suport i solidaritat amb les direccions dels centres que han pres la decisió de dimitir i insta a la Conselleria perquè reflexione i paralitze l’aplicació del decret fins que es discutisca el model d’orientació que ens cal, amb el temps i la reflexió necessària.
El pròxim dijous 10 de juny, la Conselleria ha convocat una mesa sectorial per a tractar el desplegament del decret, en la qual el Sindicat ja anuncia que no col·laborarà en cap cas en la negociació d’aquesta normativa si l’administració no rectifica.

Etiquetat com a

spes

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR