Condicions laborals

Les instruccions per a desmantellar els SPES sobrepassen les funcions del professorat

Les instruccions obliguen al trasllat de material als centres educatius al personal que treballa als SPES, fet que no és la seua funció

dilluns 28 juny 2021 16:59 h

La Conselleria d’Educació va enviar la setmana passada una circular als SPES amb instruccions sobre el tancament d’aquests centres i la custòdia i trasllat dels materials i expedients d’alumnat.

El Sindicat oferirà assessorament jurídic si alguna persona s’oposa a complir amb el trasllat del material

Entre aquestes tasques hi ha la següent: «El material psicotècnic relacionat en l’Annex III serà traslladat personalment pel personal orientador que atén els centres destinataris del material. La direcció del centre educatiu receptor en signarà la recepció mitjançant la diligència de cessió personalitzada proporcionada per la DGIE a cada SPE».
El personal orientador no té perquè traslladar aquest material als centres educatius que en depenen. Tampoc cap altre professional ha de traslladar materials a cap lloc. D’això se n’ha d’encarregar la Conselleria d’Educació però no pot obligar al professorat a fer tasques de trasllat.
Quant a la custòdia, inventari i classificació dels materials existents, sí que es pot entendre que s’haja de realitzar per part del personal que hi treballa, però la recollida i trasllat d’aquest material l’ha de realitzar l’administració.
Per tant, des de STEPV instem al personal dels SPES i, en especial, al professorat d’orientació que plante cara a aquesta exigència de la Conselleria i que rebutge la tasca de trasllat de material que indica la instrucció.
El Sindicat oferirà assessorament jurídic si alguna persona s’oposa a complir amb el trasllat del material psicotècnic (com indiquen les instruccions) o, si és el cas, a qualsevol altre material de les seus dels SPES.

Etiquetat com a

spes

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR