Llibertat d’expressió

STEPV insta a la Consellera d’Educació a fer gestions per retirar la campanya de NG de Castelló

El Sindicat presenta la denúncia a la fiscalia

diumenge 31 març 2013 18:01 h

STEPV va presentar, dimecres 27 de març, un escrit a la Fiscalia de l’Audiència Provincial de València en què se sol·licita l’inici d’accions legals contra la campanya de Nuevas Generaciones del PP de Castelló.

El professorat se sent greument ofés, menyspreat i amenaçat

El Sindicat considera que aquesta campanya amaga una vertadera i sistemàtica cacera de bruixes que pot incardinar-se en la perpetració de diverses figures delictives en el nostre Codi Penal, com són:
a) delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques.
b) incitació a l’odi i a la violència contra el professorat.
c) inducció a la comissió d’actuacions irregulars, desvetllant situacions emparades per la llei de protecció de dades de caràcter personal.
d) coacció a la llibertat del professorat.
Per al Sindicat, la inacceptable inducció a la denúncia anònima que impulsa Nuevas Generaciones amaga una aterridora crida a pràctiques impròpies de societats democràtiques, que xoquen frontalment amb els principis constitucionals que una organització, filial del partit que governa el nostre territori, hauria no només observar escrupolosament, sinó difondre. A més, el fet de dirigir-la, majoritàriament, a menors d’edat, és d’una gravetat extrema davant de la qual la societat ni la justícia poden quedar impassibles.
Pensem, per un moment, que el manifest en qüestió avala i promou la possibilitat d’un menor de denunciar el seu professor, davant del que es considera agreujat, iniciant així (no sabem ben bé què, però ho sospitem) un procés de “neteja intel·lectual “, veritable atemptat a les llibertats de la persona com a tal.
A més, després de la publicació del manifest, STEPV ha rebut trucades i comunicacions de tot tipus, tant d’afiliats com de no afiliats al sindicat, i de tot tipus d’ideologies i partits polítics, tant funcionaris públics com a professors de l’ensenyament privat, sentint-se greument ofesos, menyspreats i amenaçats pels termes del que s’ha publicat, instant a aquesta organització, com a representant d’un amplíssim sector del professorat, a promoure l’inici de les accions judicials referents perquè es prenguen les mesures oportunes per a la depuració de les responsabilitats de tota mena en què haja pogut incórrer.
STEPV també ha presentat un altre escrit a la Consellera d’Educació, Mª José Català, per comunicar-li: la presentació, per part del Sindicat, d’un escrit davant de la Fiscalia; per demanar-li que es pose en contacte amb els impulsors de la campanya amb la finalitat que la retiren immediatament; i, finalment, per instar-li que procedesca a prendre les accions necessàries, incloent-hi les jurídiques, per garantir la llibertat de càtedra i d’expressió del professorat davant d’aquesta campanya.
Finalment, STEPV anuncia que la setmana vinent interposarà noves accions contra aquesta campanya.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR