Oposicions

STEPV ha presentat un recurs de reposició contra les places oferides en les oposicions

El recurs s’ha presentat a la Conselleria d’Educació, que té un termini de 3 mesos per contestar al Sindicat

dimecres 02 febrer 2022 19:03 h

La presentació del recurs a la Conselleria d’Educació pretén forçar la negociació de les places que s’han d’oferir als dos procediments que estableix la llei Iceta: el concurs oposició i el concurs de mèrits.

La Conselleria no ha volgut convocar la Mesa Sectorial per a tractar les places que s’han d’oferir a cada procediment

La Conselleria no ha volgut convocar la Mesa Sectorial per a tractar aquest tema, malgrat les peticions del Sindicat per fer-ho. La nova normativa estatal, la llei Iceta, estableix clarament quines places corresponen a cada un dels procediments i, des del punt de vista del Sindicat, la Conselleria no ho ha respectat, amb la qual cosa s’exposa a la judicialització de la convocatòria per qualsevol aspirant als procediments selectius.
En la darrera Mesa Sectorial en què es va tractar la convocatòria de les oposicions, la Conselleria va informar que les 1228 places que s’oferien no estaven afectades per la llei Iceta ja que corresponien a places de reposició de jubilacions recents i no a les anteriors a l’1 de gener de 2016, que s’oferiran al concurs de mèrits. Tanmateix, la llei Iceta també contempla que les places posteriors a l’1 de gener de 2016 ocupades per personal interí amb una relació contractual anterior a l’1 de gener de 2016 també s’han d’oferir al concurs de mèrits, independentment que la plaça siga anterior o no a l’1 de gener de 2016. I aquest criteri no s’ha aplicat en les places convocades en les oposicions del cos de mestres, amb la qual cosa s’està incomplint la llei Iceta.
De moment, STEPV ha presentat un recurs de reposició a la Conselleria per a exigir-la la negociació de les places i garantir així el compliment de la llei i aportar la màxima seguretat jurídica a tots els procediments.
No s’ha presentat el recurs contenciós administratiu al tribunal superior de justícia, que sol tardar dos anys en resoldre els contenciosos, una vegada ja s’ha tancat el procés d’oposició i les persones seleccionades ja estan nomenades funcionàries de carrera.

Etiquetat com a

oposicions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR