Condicions laborals

STEPV fa gestions per assegurar que el professorat cobrarà les nòmines pendents

Les direccions territorials d’educació estan treballant perquè el professorat cobre la nòmina pendent i es normalitze la situació

Presentació de les reclamacions a la Direcció Territorial d'Alacant

dijous 10 octubre 2019 16:55 h

Aquest matí representants de STEPV s’han personat a les direccions territorials d’Alacant, València i Castelló per a presentar les reclamacions que han arribat al Sindicat (un centenar, aproximadament) de les persones que no havien cobrat la nòmina de setembre (professorat en pràctiques, funcionariat de carrera provinents d’altres territoris per concurs de trasllats i professorat interí).

En alguns casos, la presència dels representants sindicals ha permés que es corregira alguna disfunció in situ

El Sindicat ha pogut constatar que en les tres direccions territorials estaven treballant per tal d’incorporar a nòmines la gent que no ha cobrat per diferents motius, com ja va explicar STEPV en un comunicat anterior.
Tant a València com a Castelló s’han revisat una a una les reclamacions presentades en el departament de nòmines juntament amb els responsables del Sindicat (a Alacant es durà a terme aquesta revisió la setmana que ve), que han pogut comprovar que s’estaven implementant els pagaments o, en determinats casos, s’estaven posant en contacte amb les persones afectades per manca de documentació, especialment les que han arribat d’altres territoris per concurs de trasllats.
En alguns casos, la presència dels representants sindicals ha permés que es corregira alguna disfunció in situ i s’ha autoritzat el pagament de la nòmina.
STEPV ha demanat novament que s’obrira un termini extraordinari per fer efectiu el pagament de la nòmina a les persones afectades, però ens han informat que no és possible perquè el sistema informàtic no està preparat per fer els pagaments de forma immediata i que, malauradament una vegada més, caldrà esperar a finals de mes perquè s’abonen les nòmines. Per tant, les persones que no han cobrat setembre, hauran d’esperar per cobrar aquesta nòmina juntament amb la d’octubre.
El Sindicat demanarà a la Conselleria que treballe per modificar el programa de pagament de nòmines i fer possible que s’abonen quan es resolen les incidències i no haver d’esperar a finals del mes següents per cobrar.
En la majoria dels casos, les persones afectades han presentat la documentació correctament i en temps i forma, però no han cobrat per diversos motius.
D’altra banda, el Sindicat també ha presentat una queixa al Síndic de Greuges per l’impagament de les nòmines, per tal que es prenguen les mesures necessàries perquè no torne a passar.
STEPV espera que tot el personal que no ha cobrat i ha presentat tota la documentació correctament, unes 500 persones, cobren amb normalitat la nòmina de setembre i no tinguen cap més problema. I no descarta cap altra acció si el problema continua.

Etiquetat com a

impagaments

Comentaris

Josep Martí Seves

14 octubre 2019 / 00:32 h

Primer de tot, cal agrair als companys i companyes del sindicat les gestions efectuades per tal de solucionar el problema amb les nòmines de setembre. D’altra banda, resulta sorprenent que, encara avui, es puga posar com a excusa el funcionament d’un sistema informàtic per a no poder realitzar el pagament de nòmines. Crec que no és un tema menor. La nòmina és el primer dret (ecònomic) dels treballadors i treballadores i el seu menyscapte resulta tremendament onerós. No es pot posar com a excusa la informàtica, per que el funcionament dels sistemes informàtics estan regulats per tècnics i ordres que, igual que determinen uns paràmetres, poden determinar uns altres. No en sóc expert, però és només qüestió d’un algoritme.  O dos. Si ens prenen el pèl és en part per què ens deixem, no?
Torne a dir, que no cobrar durant tot un mes és causa suficient per elevar el to de la protesta.
Em pregunte si, davant la reclamació que en puga fer l’administració del pagament d’un deute puc al·legar que el meu ordinador només em permet els pagaments en determinats períodes. De risa…


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR