Condicions laborals

STEPV exigeix l’abonament immediat del complement acordat als mestres d’ESO

El Sindicat va signar un preacord en març de 2019 que encara no s’ha fet efectiu. Igualment, el Sindicat exigeix que s’abone el 0,25% destinat a la lluita contra la bretxa salarial acordat també el mateix mes

dijous 27 febrer 2020 17:14 h

Avui s’han abonat les nòmines del professorat del mes de febrer i, una vegada més, no s’ha fet efectiu l’acord a què es va arribar en el mes de març de 2019 de destinar el fons addicional del 0,2% de la massa salarial a abonar el complement de mestres d’ESO a aquelles persones que l’havien perdut per haver canviat de centre, acord publicat el 2 de maig de 2019 en el DOGV.

STEPV considera que ja no hi ha excuses perquè aquest personal recupere el complement pendent

Quasi un any després de la signatura de l’acord no s’ha fet efectiu. Segons la Conselleria d’Educació, la documentació està en Hisenda i pensaven que en aquest mes de febrer es faria efectiu el pagament, ja que no hi ha cap modificació més de la nòmina que haguera pogut retardar el pagament d’aquest complement. A més, les persones afectades són poques ja que és una categoria “a extingir” i no afecta a tot el col·lectiu de mestres en ESO, sinó només als que van canviar de centre, moment en què l’administració va deixar d’abonar-los, incomprensiblement, aquest complement.

Recordem que des de la LOGSE, els i les mestres que treballen en instituts de secundària i en centres de formació de persones adultes tenen un complement retributiu per equiparar-se amb el professorat de secundària. En els casos de docents de les especialitats d’Audició i Llenguatge i de Psicologia Terapèutica es perdia aquest complement si es traslladaven a un altre institut per concurs de trasllats o comissió de serveis. Igualment passava amb els i les mestres de centres d’adults. Això provocava un greuge comparatiu entre qui sí el cobrava i el que no.

Això va motivar una campanya reivindicativa per part de STEPV per reclamar a la Conselleria la fi d’aquesta desigualtat que també era reclamada per via judicial. Finalment, aquesta reivindicació es va atendre mitjançant la signatura d’un preacord en Mesa Sectorial sectorial en març de 2019 i que depenia d’un fons addicional del 0,2% per al pressupost de 2018. Segons l’acord, el professorat afectat ha de recuperar el complement de mestres d’ESO (uns 116€ al mes) amb efecte retroactiu des de l’1 de gener de 2018.

STEPV considera que ja no hi ha excuses perquè aquest personal recupere el complement pendent i que l’administració i el govern valencià complisquen amb els seus compromisos de forma àgil i diligent. És per això que el Sindicat exigeix que s’abone de forma immediata aquest complement i tots els retards en altres conceptes que queden pendents: càrrecs unipersonals, tribunals d’oposició, despeses de manteniment dels centres, etc.

Igualment, el Sindicat exigeix que també es complisca amb un altre acord signat el mateix mes de març de 2019, aquesta vegada referent a la lluita contra la bretxa salarial. En aquest cas es tracta del 0,25% del fons addicional de la massa salarial que es va acordar destinar a aquest efecte, però que tampoc s’ha fet efectiu encara. Aquesta partida va destinada al 90% de dones docents que sol·licita reduccions de jornada o excedències per cura de familiars, amb la corresponent pèrdua de poder adquisitiu i que ascendeix a uns 1400 casos en 2019.

El compromís amb la Conselleria era que es faria efectiu l’abonament de les quantitats corresponents a les persones afectades a final de l’any 2019 però encara no ha estat així, tot i que des d’Educació informen que també està en mans d’Hisenda. El Sindicat no té constància que en la nòmina de febrer s’haja abonat cap increment salarial per compensar la bretxa salarial entre homes i dones, per la qual cosa exigeix, novament al govern valencià que complisca amb els seus compromisos de forma immediata.

Etiquetat com a

retribucions impagaments

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR