Condicions laborals

STEPV exigeix la substitució immediata de tot el professorat de baixa que treballa als SPES

És inacceptable que l’administració al·legue que no fan atenció directa per no ser substituïts

Imatge de la seu d'un SPE

divendres 20 octubre 2017 16:23 h

STEPV comparteix el malestar que hi ha en gran quantitat d’SPES de tot el País Valencià on Conselleria d’Educació no està substituint el professorat que es troba de baixa o en qualsevol altre tipus de permís com el de maternitat des de l’inici d’aquest curs escolar. I aquesta situació està agreujada en saber que aquestes pràctiques de no substituir al professorat d’SPES venen arrossegades des de principi d’aquest any 2017, on diversos SPES van patir no ser substituïdes les persones que es trobaven de baixa o en permís de maternitat.

A més, STEPV té constància que en alguns casos tampoc s’està abonant el complement d’SPES

Aquesta situació ja va ser comunicada a la Conselleria per part del Sindicat a final del curs passat en Mesa Sectorial, rebent com a resposta per part de l’administració la manca de pressupost i que aquest professorat no té atribució docent directa d’hores lectives en alumnat, segons argumenta la Conselleria d’Hisenda.
Ara de nou a la Mesa Sectorial d’ahir STEPV ha exigit la immediata substitució d’aquest professorat vital per a l’òptim funcionament de les funcions dels SPES i de tot els professionals que hi treballa (treballadors/res socials, professorat d’audició i llenguatge, i d’orientació educativa). Aquests professionals són una clau fonamental per a la detecció i l’atenció adequada de l’alumnat en necessitats específiques de suport educatiu i per a fomentar la inclusió educativa de l’alumnat de tots els centres educatius en els quals desenvolupen les seues funcions, per tant, han de ser igualment substituïts perquè el servei i l’atenció a l’alumnat amb més necessitats funcione correctament. És absurd i una barbaritat argumentar que no tenen docència directa amb l’alumnat per no substituir-los.
La dotació de recursos i de professionals als SPES està pendent de revisar i d’actualitzar amb les noves necessitats dels centres, i amb la no substitució dels mateixos queda agreujada la situació actual d’aquest servei essencial per als centres educatius i per a les famílies amb alumnat en necessitats específiques de suport educatiu.
El curs passat va ser signada una Addenda de l’Acord de Professorat Interí del 2010 on s’explicitaven supòsits per a fer nomenaments per urgent provisió i poder substituir al professorat abans del 10 dies, la qual cosa està incomplint la Conselleria no substituint al professorat dels SPES ja que un dels supòsits especials arreplegats és cobrir el més aviat possible al professorat que preste atenció a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
El Sindicat disposa de dades de 24 SPES del total de 34 existents. D’aquests 24 SPES falta professorat per a substituir en 18. Això significa que el 75% dels SPES dels quals tenim dades no han substituït el professorat de baixa. Cal destacar que en alguns casos tenen fins a 4 treballadors/res, la qual cosa fa insostenible aquesta situació i conseqüentment no poden desenvolupar les seues funcions en condicions.
A més, STEPV té constància que en alguns casos tampoc s’està abonant el complement d’SPES que té tot el professorat d’aquests centres. El Sindicat està investigant els motius pels quals la Conselleria no està abonant aquest complement a determinat professorat.
De la Conselleria d’Educació demanem sensibilitat vers a l’alumnat més necessitat i vers als professionals que treballen als SPES. Volem un compromís ferm de dotació de recursos i de substitució als SPES i que aquesta situació siga subsanada amb la major celeritat possible ofertant la totalitat de substitucions i permisos existents als SPES en les properes adjudicacions contínues que es convoquen.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR