Plantilles docents

STEPV es reuneix amb l’Associació de Directores i Directors de Secundària del País Valencià

STEPV s’ha reunit aquest matí amb la permanent de l’Associació de Directores i Directors d’IES (ADIESPV) a la seu del sindicat a València. Durant la reunió s’han tractat diferents temes que afecten els instituts de secundària i, sobretot, les plantilles docents

Representants de STEPV amb ADIES en la seu del sindicat

dimecres 26 octubre 2022 16:06 h

La reunió, sol·licitada pel Sindicat, s’ha centrat fonamentalment en les plantilles que necessiten els instituts, ja que la Conselleria s’ha compromés, novament, a negociar-les aquest curs.

Ambdues entitats han acordat de continuar reunint-se per a tractar les plantilles docents

Ambdues entitats compartim la necessitat d’incrementar les hores a disposició dels centres per tal de garantir les condicions per a exercir les diferents coordinacions i càrrecs unipersonals, l’exercici dels càrrecs directius i la millor atenció de l’alumnat (desdoblaments, reforços, codocència, etc.). Igualment, s’han compartit propostes per a garantir l’aplicació de la normativa d’inclusió educativa i el plurilingüisme, ja que amb les plantilles actuals és molt complicat aplicar els requisits derivats d’aquestes normatives.
També s’ha tractat la situació del professorat d’orientació educativa, quant a la ràtio d’alumnat que atenen i les dues entitats han coincidit en què cal incrementar el nombre de professorat d’aquesta especialitat en els instituts. També s’ha tractat la necessitat de reduir les hores lectives dels tutors i tutores.
Una qüestió recurrent, que també ha eixit en la reunió, és la necessitat de reduir la càrrega burocràtica del professorat i equips directius, que dificulta enormement la pràctica docent i la gestió eficient dels centres.
Una altra problemàtica tractada ha estat els retards en la cobertura o substitucions del personal d’administració i serveis per part de la Conselleria de Funció Pública, fet que genera molts problemes en els centres. Aquest personal hauria de ser gestionat per la Conselleria d’Educació per agilitzar la cobertura d’aquestes places.
Aquests han sigut algunes de les qüestions tractades en la reunió, entre d’altres. El Sindicat també ha explicat la campanya de recollida de signatures de la ILP per la reducció de ràtios i les propostes del sindicat per a negociar amb la Conselleria recollides en el programa electoral de les pròximes eleccions sindicals de l’1 de desembre.
Finalment, ambdues entitats han acordat de continuar reunint-se per a tractar les plantilles docents quan la Conselleria convoque les corresponents meses sectorials per abordar-ho.
El Sindicat valora molt positivament la reunió i la recuperació del contacte amb ADIESPV després dels dos anys de pandèmia, que han impedit la celebració d’aquestes reunions periòdiques que enriqueixen les dues entitats i afavoreixen el treball conjunt en benefici del sistema educatiu.

Etiquetat com a

reunió adies

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR