Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb el Conseller Marzà i li trasllada propostes per a negociar

El Sindicat li planteja els temes que considera urgents abans que acabe la legislatura en els tres sectors educatius: pública no universitària, privada-concertada i universitats

Un moment de la reunió amb el conseller aquest matí

divendres 01 març 2019 17:39 h

STEPV s’ha reunit aquest matí amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, després de les eleccions sindicals, en les quals el Sindicat ha revalidat la majoria absoluta, i per a traslladar-li directament els temes que caldria negociar abans que acabe la legislatura en els tres sectors de l’ensenyament: pública no universitària, privada-concertada i universitats. D’aquesta manera encararíem el curs que ve amb la recuperació del total de les condicions laborals del professorat, retallades per l’anterior govern, i la millora del sistema educatiu.

El Sindicat li ha traslladat els temes que caldria negociar abans que acabe la legislatura com són:
En pública no universitària: entre altres propostes, STEPV li ha traslladat la necessitat de negociar la recuperació de les condicions laborals pendents (18 hores lectives en els cossos de secundària, 23h en mestres, recuperació del tutor/a en tots els centres educatius, negociació de les plantilles, recuperació del poder adquisitiu, ampliació de llocs de treball per administratius en les DT i en Conselleria, etc.). També l’equiparació salarial del professorat tècnic de FP amb el de Secundària i l’abonament de triennis i sexennis per al professorat en pràctiques.
El conseller ha contestat que està d’acord amb totes les propostes plantejades però que hi ha temes que no poden implementar ara com la recuperació del poder adquisitiu, per les limitacions pressupostàries que tenen però que les desenvoluparan quan puguen. Altres temes depenen de funció pública, com la dotació de més llocs de treball per evitar els problemes de gestió, tot i que ho sol•liciten constantment. Quant a les hores lectives, mantenen la proposta de reduir a 19h en secundària el curs que ve i a 18h el següent i, en el cas del cos de mestres, el professorat retornarà a les 23h lectives quan es recuperen tots els tutors/es en tots els centres. Quant a l’equiparació salarial dels PT i PS i l’abonament dels triennis i sexennis al professorat en pràctiques, el conseller s’ha compromés a estudiar-ho.
Seguidament s’ha tractat la situació del professorat interí davant les oposicions massives. STEPV ha demanat la renegociació de l’oferta pública d’ocupació i un pacte d’estabilitat, per tal que l’administració garantisca la continuïtat en el treball d’aquest col•lectiu si no supera les oposicions amb plaça. El Conseller ha explicat que han convocat les places que l’actual marc estatal ha permés per tal d’estabilitzar al màxim les plantilles i el sistema educatiu. Així i tot, s’ha mostrat favorable a estudiar les situacions en què el professorat interí es quede sense vacant després de les oposicions massives, però no s’ha arribat a cap acord més.
En privada-concertada: el Sindicat ha proposat tractar el pagament delegat al PAS, la desjudicialització de la paga de 25 anys i la negociació de les plantilles que contemple una reducció de la jornada lectiva. Sobre el primer tema, ha contestat que consultarà la situació amb el seu equip per conèixer de primera mà la situació. Quant a les plantilles, ha informat que primer es negociaran en ensenyament públic i ja es parlarà en el cas de la concertada. I sobre la paga de 25 anys, el conseller ha informat que continuen negociant amb Hisenda perquè n’autoritze el pagament i es desjudicialitze definitivament.
En universitats: s’ha abordat el conveni col•lectiu que està en fase de negociació, especialment la situació del personal precariat. El Sindicat ha criticat que el conveni no avança en l’homogeneïtzació de les condicions laborals ni soluciona la situació de precarització del personal en les universitats que fa inassumible la signatura per part dels sindicats del conveni. També ha demanat que es modifique el decret de retribucions per tal d’incloure la proposta retributiva que ha fet la Conselleria, independentment que se signe o no el conveni.
Malgrat que el conseller s’ha mostrat favorable a buscar solucions als problemes plantejats, el Sindicat ha advertit que no renuncia a mantindre la mobilització per la consolidació i l’estabilitat del professorat interí ni a continuar insistint en negociar els aspectes que milloren les condicions laborals dels treballadors i treballadores del professorat.

Etiquetat com a

b_setmanal_1

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR