Infraestructures educatives

STEPV reclama al govern que envie brigades de neteja als centres del Baix Segura de forma urgent

El Secretariat Nacional de STEPV ha visitat centres educatius d’Oriola afectats per les recents inundacions i ha pogut comprovar de primera mà els efectes desastrosos del temporal

Un moment de la visita del SN als centres d'Oriola

dijous 19 setembre 2019 17:15 h

Membres del Secretariat Nacional de STEPV s’han desplaçat aquest matí a diversos centres educatius d’Oriola, al Baix Segura, per comprovar de primera mà els efectes del recent temporal i donar suport a les persones que hi estant treballant per tornar a la normalitat el més prompte possible: professorat, mares i pares, conserges, personal de menjador i de neteja i voluntariat.

El Sindicat ha pogut comprovar que la comunitat educativa s’ha bolcat en la neteja d’aquests centres educatius

El Sindicat ha visitat l’Escola d’Art i Superior de Disseny (que té afectades la cantina, el pàrquing, l’ascensor i un parell d’aules de la planta baixa, ja que la resta del centre està construït en altura); l’Escola Infantil el Palmeral, el CEIP Villar Palasí i el CEIP Fernando de Loaces; i CEIP Nuestra Señora de Monserrate a Molins, pedania d’Oriola.
El Sindicat ha pogut comprovar que la comunitat educativa s’ha bolcat en la neteja d’aquests centres educatius, pràcticament sense més recursos (perquè els serveis de neteja estan desbordats), més enllà de l’ajuda de persones voluntàries, i en unes condicions insalubres perquè l’aigua acumulada durant cinc dies ha arrossegat aigües fecals, gasoil de calefacció, menjar podrit i animals morts. És per això que el Sindicat ha demanat en la Mesa Sectorial (que s’estava duent a terme en Conselleria en el mateix moment que el SN estava visitant els centres) que s’envien brigades de neteja i desinfecció de forma urgent als centres afectats per evitar qualsevol infecció de les persones que estan treballant per retornar a la normalitat. A més, el Sindicat considera que fins que no es produïsca aquesta neteja i desinfecció no hauria d’entrar l’alumnat als centres.
Les persones del SN han constatat la gran quantitat de desperfectes que s’han produït en els centres visitats: materials educatius i d’administració inservibles, taules i cadires inutilitzades, cuines que caldrà reposar totalment, rajoles despreses en aules i corredors, etc.
El Sindicat vol reconèixer la feina ingent de la comunitat educativa i del voluntariat que està ara mateix treballant en els centres educatius per tornar a unes condicions mínimes per reiniciar les classes. El Sindicat ha oferit a les direccions dels centres amb les quals ha parlat tota l’ajuda possible i s’ha compromés a fer el seguiment del retorn a la normalitat i a traslladar a l’administració qualsevol aspecte que necessiten per reobrir els centres i reprendre les classes amb normalitat.
La visita del SN de STEPV al Baix Segura continua aquesta vesprada amb una assemblea oberta al professorat de la comarca a l’IES Mare Nostrum de Torrevella per continuar analitzant la situació i recollir el màxim d’informació de la situació dels centres educatius i de les necessitats de la comunitat educativa per a retornar a la normalitat.


Etiquetat com a

b_setmanal_1

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR