Condicions laborals

STEPV es concentra per a reclamar millores en les plantilles de professorat

A la concentració han vingut persones aspirants a l’oposició de Valencià i han presentat recursos contra les notes

Un moment de la concentració d'aquest matí a la Conselleria d'Educació

STEPV

dimarts 09 juliol 2019 18:16 h

Aquest matí s’ha celebrat una concentració a la Conselleria d’Educació a València convocada per STEPV per a reclamar millores en les plantilles de professorat en tots els centres educatius.

També s’ha reclamat la descatalogació en anglés de les places d’infantil que dificultaran l’accés a moltes persones docents

STEPV ha pogut constatar que en el cas de la reducció horària a 19 hores lectives (ara en són 20h) en els cossos de Secundària, FP, EOI i Ensenyaments Artístics, s’està fent a canvi d’anul•lar altres reduccions ja aconseguides com en cas de les tutories o les coordinacions de programes d’atenció a la diversitat, que necessiten mantindre també aquestes hores de reducció.
Cal dir que STEPV ha exigit la reducció horària a 18 hores lectives per a l’1 de setembre de 2019, tal i com estava abans de les retallades de 2012, que ara s’han derogat mitjançant la llei 4/2019. Aquesta llei també permet la reducció horària en el cas del cos de mestres a 23 hores lectives (ara en són 25h), fet que esperem que la Conselleria arreplegue, tal i com va exigir STEPV, en el decret pendent de publicació de reversió de les retallades en horaris i ràtios, ja que en el primer esborrany negociat en Mesa Sectorial no estava contemplada aquesta possibilitat.
Quant a Primària, el compromís de la Conselleria era que el curs que ve, 2019/20, tots els grups recuperen el tutor/a especialista en primària que es va retallar en 2013 i que aquest curs s’ha recuperat en un 60% per la insistència i pressió de STEPV. Doncs bé, la Conselleria està recuperant aquesta figura a comptes d’hores del PAM (Pla d’Actuació de Millora). STEPV està en contra d’aquest “canvi de cromos”, ja que les hores de PAM continuen sent necessàries per als centres i no es poden disminuir per a complir el compromís de recuperació de la tutoria retallada.
D’altra banda, també s’ha reclamat la descatalogació en anglés de les places d’infantil ja que la Conselleria va publicar ahir un llistat de vacants en què al voltant del 70% de les places d’infantils estan catalogades en aquesta llengua. Això perjudicarà al professorat suprimit i desplaçat i a l’interí que no tinga el B2 d’anglés ja que no podrà accedir a aquestes places que, d’altra banda, no necessita el sistema educatiu. La Conselleria ha catalogat per sobre de les necessitats dels centres i no ha revisat els llistats, fet que ha exigit el sindicat en la Mesa Sectorial que també ha tingut lloc aquest matí.
A la concentració també han assistit diverses persones afectades per les oposicions de valencià, per a presentar recursos d’alçada contra els criteris i les diferents aplicacions dels criteris tal i com han pogut exposar davant el Director General de Personal a instàncies de STEPV.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR