Condicions laborals

STEPV convoca concentració per a reclamar millores en les plantilles de professorat

L’aplicació de la reducció horària en Secundària a 19 hores i la implantació del tutor/a especialista de primària a totes les unitats s’està fent a costa d’altres conceptes

dimarts 02 juliol 2019 19:13 h

El Sindicat convoca una concentració a la Conselleria d’Educació (Av. Campanar, 32) a València el pròxim dimarts 9 de juliol a les 11 hores per a reclamar millores en les plantilles de professorat en tots els centres educatius.

STEPV exigeix la reducció horària a 18 hores lectives per a l’1 de setembre de 2019

STEPV ha pogut constatar que en el cas de la reducció horària a 19 hores lectives (ara en són 20h) en els cossos de Secundària, FP, EOI i Ensenyaments Artístics, s’està fent a canvi d’anul·lar altres reduccions ja aconseguides com en cas de les tutories o les coordinacions de programes d’atenció a la diversitat, que necessiten mantindre també aquestes hores de reducció.
Cal dir que STEPV ha exigit la reducció horària a 18 hores lectives per a l’1 de setembre de 2019, tal i com estava abans de les retallades de 2012, que ara s’han derogat mitjançant la llei 4/2019. Aquesta llei també permet la reducció horària en el cas del cos de mestres a 23 hores lectives (ara en són 25h), fet que esperem que la Conselleria arreplegue, tal i com va exigir STEPV, en el decret pendent de publicació de reversió de les retallades en horaris i ràtios, ja que en el primer esborrany negociat en Mesa Sectorial no estava contemplada aquesta possibilitat.
Quant a Primària, el compromís de la Conselleria era que el curs que ve, 2019/20, tots els grups recuperen el tutor/a especialista en primària que es va retallar en 2013 i que aquest curs s’ha recuperat en un 60% per la insistència i pressió de STEPV. Doncs bé, la Conselleria està recuperant aquesta figura a comptes d’hores del PAM (Pla d’Actuació de Millora). STEPV està en contra d’aquest “canvi de cromos”, ja que les hores de PAM continuen sent necessàries per als centres i no es poden disminuir per a complir el compromís de recuperació de la tutoria retallada.
Per tot això, STEPV convoca aquesta concentració i exigeix la negociació immediata de les plantilles docents, ja que encara estem aplicant les que el govern anterior del PP va retallar. Aquesta negociació és fonamental per a tancar definitivament el cicle de retallades i millorar les plantilles, atendre adequadament el nostre alumnat i aplicar correctament el decret i l’ordre d’atenció inclusiva, que requereix de més personal i recursos en cada un dels centres educatius.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR