Polítiques educatives

STEPV en la presentació del document “L’escola que volem” d’Escola Valenciana

El Sindicat comparteix el model d’escola presentat aquest matí perquè incorpora la nostra visió de l’educació.

Jaume Fullana, de la Comissió d'Educació d'Escola Valenciana, presenta els eixos de "L'escola que volem"

dissabte 07 febrer 2015 13:41 h

Aquest matí Escola Valenciana ha presentat en l’Aula Magna de la Universitat de València el document “L’escola que volem”, un acte al qual han assistit representants de STEPV.

És urgent el canvi davant aquesta situació de desmantellament de l’escola pública i de retrocés en què es troba el valencià

El document presentat pretén ser la base sobre el qual construir l’educació del segle XXI amb la participació de la comunitat educativa i que esdevinga un pacte social que perdure en el temps més enllà del govern de torn.
Els eixos sobre els quals es basa aquest model són compartits per STEPV, que analitzarà amb detall la proposta presentada i en farà les aportacions pertinents, si cal, per millorar i enriquir la proposta.
Ens trobem en un moment en què es preveuen canvis en els futurs governs, tant autonòmic com estatal. Al País Valencià portem 20 anys de govern ininterromput del Partit Popular, que han deixat el sistema educatiu públic en una situació de desmantellament. Cal, per tant, un canvi, no només de govern, sinó també de cicle polític. I cal, per tant, concretar el model d’escola que volem perquè qui governe atenga les demandes de la comunitat educativa.
És urgent aquest canvi davant aquesta situació de desmantellament de l’escola pública i de retrocés en què es troba el valencià, no només a l’ensenyament, sinó al conjunt de la societat valenciana.
En eixe sentit, cal un pacte per l’educació. Potser no és possible que la totalitat de forces polítiques se sume a aquest pacte. En eixe cas, caldrà pactar amb les que estiguen disposades a atendre les demandes de la comunitat educativa. Perquè aquest pacte ha de partir de la base, des del professorat, des de les famílies, des de l’alumnat, des dels consells escolars, sindicats, moviments de renovació pedagògica, etc. Des de la gent que treballa a peu d’aula dia a dia.
STEPV també està treballant en eixa línia i pròximament mantindrà una roda de contactes amb partits polítics i organitzacions i entitats de la comunitat educativa per avançar en aquest consens.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR