Condicions laborals

STEPV aconsegueix l’ampliació de la reducció de jornada al 99% en casos de cura per malaltia greu

Fins el moment, les persones docents amb un fill o filla menor d’edat afectat per malaltia greu o càncer, només podien demanar una permís de reducció de jornada retribuït que podia anar des del 50% de la jornada fins un 80%

dimecres 11 març 2020 12:51 h

La Circular 1/2015 de la Conselleria d’Educació que recollia aquest permís no contemplava la possibilitat de demanar una reducció de jornada retribuïda del 99% en situacions extraordinàries, on els i les menors es troben en una fase crítica del tractament.

Fruit d’aquestes gestions, la Conselleria d’Educació ha modificat la Circular 1/2015

Per a STEPV aquest fet vulnerava el principi d’igualtat, en la mesura en que el Decret 42/2019, de 22 de març, del Consell, de regulació de les condicions de treball del personal funcionari de l’Administració de la Generalitat sí que ho contempla, a més de no garantir l’atenció i acompanyament necessari dels i les menors que es troben en aquestes situacions extraordinàries.
Davant aquest fet, el Sindicat ha realitzat un conjunt de gestions davant la Conselleria d’Educació i la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, per tal de que es recollira aquest supòsit i d’aquesta forma, garantir una atenció i acompanyament dels i les menors en tot moment.
Fruit d’aquestes gestions, la Conselleria d’Educació ha modificat la Circular 1/2015 de la Direcció General de Centres i personal docent en relació amb el permís de cura de fills i filles afectats per càncer o altra malaltia greu, ja que s’ha introduït la possibilitat de poder demanar fins una reducció de jornada retributiva fins el 99%, en situacions excepcionals on els i les menors es troben en una fase crítica del tractament. D’aquesta manera s’iguala aquest permís amb el del funcionariat de Funció Pública.
Així i tot, STEPV continua insistint en la necessitat de negociar urgentment un nou decret de permisos i llicències, en la mesura que l’actual (de 2008) està totalment obsolet.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR