Condicions laborals

Les pressions de STEPV aconsegueixen que Conselleria adapte el Decret de permisos i llicències a la normativa estatal

El sindicat anima a les persones a demanar els permisos i critica la demora de l’aplicació

dilluns 30 octubre 2023 16:44 h

El passat 29 de juny es va publicar el RDL 5/2023 pel qual s’adopten i prorroguen determinades mesures, entre altres, de conciliació de la vida familiar i la vida professional de les persones progenitors i cuidadores (l’anomenada llei de famílies).

El sindicat anima a les persones afectades a presentar els tràmits per a gaudir dels permisos esmentats

A STEPV han arribat queixes de persones que es podrien haver vist beneficiades per aquestes mesures, a les que Conselleria els hi ha negat el dret.
Davant els fets, el sindicat va contactar amb l’administració qui al·legava que per poder aplicar el RDL calia una modificació del nostre Decret de permisos i llicències, fet que podria tardar un mínim de sis mesos.
STEPV considera un greuge que Conselleria estiga denegant aquests permisos que concedeix la llei estatal i que són d’obligat compliment. És una qüestió de voluntat política poder aplicar-los com es va fer en el seu moment amb les millores introduïdes pel RDL 6/2019 de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i oportunitats entres dones i homes en el treball i l’ocupació. Millores que es van aplicar des de l’entrada en vigor de la norma, mentre que el nostre Decret no es va modificar fins el passat mes de gener.
A més, és inadmissible que si Conselleria no pensava aplicar aquests permisos fins que canviara el Decret, no haguera posat ja en marxa la maquinària per fer-ho possible.
Finalment, després de les pressions del sindicat, Conselleria passarà demà per mesa unes instruccions que permetrà el gaudi d’aquests permisos, fet que alleugerirà el procés d’aplicació.
STEPV critica la manca d’interés del Consell per adpatar la normativa estatal de juliol a l’autonòmica i els problemes que ha estat posant per aplicar aquesta llei. Mentre es fan declaracions “d’igualtat” entre tota la ciutadania de l’Estat i enarboren la bandera del centralisme i l’espanyolitat, es neguen a fer complir les lleis estatals al nostre territori, perjudicant al professorat valencià de l’escola pública, ciutadania de l’Estat que no podem gaudir d’aquests permisos. Igualment, intenta apropiar-se el discurs sobre la protecció de les famílies mentre ha estat impedint el dret de les mares i pares a la conciliació i a passar temps amb les seues filles i fills.
En la mateixa línia, STEPV considera inadmissible la inaplicació de l’Ordre HFP/793/2023, de 12 de juliol, per la que es revisa l’import de la indemnització per ús de vehicle particular establerta en el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei que augmenta el preu del quilometratge a 0’26€ per a cotxes i 0’106E per a motocicletes. És per això que demà, el sindicat tornarà a insistir en l’aplicació immediata d’aquest fet.
Així doncs, el sindicat anima a les persones afectades a presentar els tràmits per a gaudir dels permisos esmentats i es posa a la seua disposició si aquests els foren denegats.

Etiquetat com a

permisos i llicències

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR