Meses de negociació

S’inicia la negociació de la xarxa valenciana de conservatoris de música i dansa dependents de la GVA

L’esborrany sobre el projecte de modificació i ampliació de la xarxa de conservatoris tractat avui en mesa sectorial no contenia encara les necessàries concrecions sobre la modalitat d’absorció dels centres i del seu personal. El director general de FP i Ensenyaments de Règim Especial ha aclarit que aquests detalls seran tractats, en breu, en futures meses i que es negociarà per una banda un projecte de decret sobre la modalitat de traspàs municipal i al mateix temps una proposta de conveni d’integració d’infraestructures i personal, que serà sens dubte l’aspecte més delicat i complex.

Conservatori Professional de Música d'Ontinyent

dijous 19 novembre 2020 16:10 h

El que sí queda més concretat a l’esborrany negociat és el concepte de model de xarxa de la DGFPERE, estructurat comarcalment, i el full de ruta de Conselleria amb l’absorció prevista dels conservatoris d’Altea, Benicarló i Llíria en una primera fase per a 2021. En una segona fase es contempla que els conservatoris professionals de dansa de Novelda i Riba-Roja puguen esdevindre seccions de conservatori, sense concretar aspectes que s’hauran de negociar igualment. De la mateixa manera, el document conté un llistat actualitzat amb els conservatoris municipals que ja han fet petició d’integració a la xarxa entre els quals Alcoi, Almoradí, Bunyol, Meliana, Montcada, Novelda, Riba-Roja de Túria, Sagunt, Sogorb i Xàtiva.

Queda pendent encara com s’absorviran els centres municipals que ho han demanat i què passarà amb les plantilles

El Sindicat ha recalcat que aquest increment de centres, que comportarà una major despesa per la GVA (amb un increment pressupostari estimat de 14,44 milions €), no ha de comportar de cap manera una minva indirecta en les dotacions, millora infraestructural i d’equipaments dels centres ja existents a la xarxa. De fet, a l’esborrany es feia referència a la necessària i reivindicada construcció dels conservatoris professionals de Dansa a les ciutats de Castelló i de València, així com la millora de la infraestructura a Alacant, però tampoc es concreta un calendari d’actuacions clar.
Sobre alguns plantejaments més generals o de fons del document, el Sindicat ha comentat que els paràmetres d’ocupabilitat que solen acompanyar el concepte i enfocament de la FP, s’haurien de treballar també als ensenyaments artístics professionals i buscar altres lligams i/o eixides professionals complementàries de les convencionals. Això passaria, entre d’altres, per una ampliació estilística, una apertura més marcada a la música moderna i el jazz, o la introducció d’altres vectors del món musical del segle XXI anant més enllà dels ensenyaments impartits actualment als conservatoris professionals. Aquest aspecte, que sí està ben enfocat a dansa (no seria concebible un conservatori professional de dansa que únicament impartís dansa clàssica i espanyola obviant la dansa contemporània), hauria també d’aplicar-se en relació a les ensenyances de música.
El Sindicat també ha demanat quin és el calendari previst en les modificacions dels currículums o la previsió concreta pel desenvolupament normatiu dels centres integrats més enllà de les referències contingudes a l’esborrany. Aquestes qüestions i d’altres s’aniran parlant al llarg del curs, segons la DGFPERE.
Des de STEPV continuarem informant sobre l’evolució d’aquestes negociacions i anirem compartint els esborranys i documentació corresponent a cada mesa per tal de poder recollir els diversos posicionaments al respecte.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR