Professorat interí

Professorat interí de conservatoris: Què he de fer si m’han requerit tornar els 10 dies de setembre?

Us donem instruccions sobre com actuar davant el requeriment de retornar els 10 primers dies de setembre i unes al·legacions per a presentar a la Conselleria d’Educació

dimarts 17 maig 2016 13:49 h

Per què s’està requerint al professorat interí el retorn dels 10 primers dies de setembre?
La negativa de la Conselleria d’Educació de concedir les comissions de serveis en els conservatoris superiors va ajornar les adjudicacions de professorat interí. En lloc de produir-se en juliol es van adjudicar les places, tant del professional com del superior, el 10 de setembre de 2015.

Descarrega’t el document d’al·legacions i adjunta’l al requeriment

La Conselleria va donar d’alta al professorat adjudicat en aquesta data a partir de l’1 de setembre, admetent, així, que el professorat interí no havia de pagar les conseqüències de l’ajornament de les adjudicacions.
D’aquesta manera el professorat estava d’alta a tots els efectes (retributius i Seguretat Social) a l’1 de setembre de 2015.
Tanmateix, això no va afectar a tot el professorat per una raó purament tècnica. En aquella adjudicació la majoria dels docents van entrar en el que s’anomena “volcat massiu”, però una altra part no. Els qui van entrar en el volcat massiu van ser donats d’alta des de l’1 de setembre i són els qui ara estan rebent el requeriment per retornar els 10 primers dies. La resta de personal ha cobrat des del 10 de setembre, perquè intervenció econòmica va fiscalitzar les seues presses de possessió, cosa que no passa en el volcat massiu.
En adonar-se Hisenda d’aquesta circumstància està demanant a tot el professorat adjudicat el dia 10 pel volcat massiu que retorne els 10 primers dies de setembre.
Com hem dit, la Conselleria d’Educació va complir donant d’alta al professorat interí des de l’1 de setembre. El problema no ve, per tant, d’Educació, sinó d’Hisenda. Intervenció econòmica no ha autoritzat l’alta des de l’1 de setembre amb l’argument que fins al dia 10 de setembre el professorat interí no va ser adjudicat. Per això ara està requerint que es retorne aquesta part de la nòmina.

Què cal fer en el moment de rebre el requeriment?
STEPV aconsella marcar la casella de “No conforme” i demanar el pagament fraccionat en la quantitat mensual que considereu. Afegiu, a mà, la següent frase, abans de la casella de fraccionament del pagament: “No obstant, si per imperatiu he de retornar les quantitats exigides, sol·licite el fraccionament”. Alhora, cal annexar al document quan el retorneu a la Conselleria d’Educació les al·legacions que enllacem baix, ja que el requeriment us permet presentar al·legacions. D’aquesta manera retornareu els diners igualment, però podreu interposar futures reclamacions o recursos si no s’atenen satisfactòriament les al·legacions presentades.
En cas que el document d’al·legacions no s’adeqüe a la vostra situació particular, poseu-vos en contacte amb el sindicat (96 391 91 47) i agafeu cita amb els serveis jurídics per tal que us preparen l’al·legació ajustada al vostre cas particular.
Si marqueu la casella “Sí estic conforme”, estareu acceptant el retorn d’aquests diners i ja no podreu continuar la via jurídica.

Què ha fet STEPV per solucionar aquesta injustícia?
Des que el Sindicat va tindre coneixement d’aquesta situació ja fa alguns mesos ha demanat a la Conselleria d’Educació que negocie amb Hisenda la regularització del professorat interí dels conservatoris. És a dir, que admeta que tinguen l’alta des de l’1 de setembre de 2015 a tots els efectes. El professorat interí no té cap culpa de la mala gestió de l’administració ni té perquè quedar-se 10 dies al descobert a efectes de cotització en la Seguretat Social, atur, jubilació, retribucions, etc.
Si la resposta del govern valencià a aquesta demanda del sindicat no és satisfactòria, no quedarà més remei que continuar la via jurídica per intentar subsanar aquesta injustícia.
STEPV ha donat de termini a la Conselleria d’Educació aquest mes de maig per solucionar el problema. En cas contrari, iniciarem, si s’escau, la campanya de recursos als tribunals de justícia.

Document al·legacions al requeriment

Etiquetat com a

nòmines conservatoris

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR