Professorat interí

La Conselleria descompta de la nòmina els 10 primers dies de setembre als interins de conservatoris

L’administració els va adjudicar el 10 de setembre però els va donar d’alta des de l’1 ja que la pròpia administració va retardar l’adjudicació

dimecres 11 maig 2016 13:06 h

En juliol de 2015 la Conselleria d’Educació va decidir no concedir les comissions de serveis als conservatoris superiors de música i dansa. Aquesta decisió va provocar l’ajornament de les adjudicacions de juliol del professorat interí de conservatoris, tant dels elementals i professionals com dels superiors.

Si no se subsana aquesta situació STEPV prendrà accions legals per tal de defensar els interessos del professorat afectat

Aquest personal va ser adjudicat el 10 de setembre i la Conselleria es va comprometre a posar-los d’alta des de l’1 de setembre, perquè entenia que el retard en l’adjudicació va ser provocada per la pròpia administració i no per cap altre motiu, per la qual cosa el professorat interí no havia de pagar les conseqüències econòmiques, administratives o a efectes de cotització en la Seguretat Social que aquesta decisió podia comportat.
D’aquesta manera, el professorat interí estava d’alta des de l’1 de setembre de 2015 a tots els efectes. Tanmateix, intervenció econòmica ha considerat que aquesta és una situació irregular i està sol•licitant al professorat interí que retornen els abonaments de la nòmina de setembre entre els dies 1 i 10 de setembre, ja que estaven adjudicats amb posterioritat a aquestes dates.
Aquesta decisió d’intervenció ha indignat el professorat afectat, ja que ni tan sols van poder donar-se d’alta en l’atur perquè tenien el nomenament des de l’1 de setembre i ara, a més de retornar els 10 primers dies de setembre, es queden amb aquests dies al descobert en la Seguretat Socials, amb els efectes negatius que això pot tindre a efectes de jubilació, per posar només un exemple.
STEPV ha sol•licitat en diverses ocasions a la Conselleria d’Educació que se subsane aquesta situació i que se’ls done d’alta des de l’1 de setembre de 2015 a tots els efectes, ja que el professorat no té perquè pagar la mala gestió de l’administració, ni sentir-se enganyada amb promeses que després no es compleixen.
Si no se subsana aquesta situació STEPV prendrà accions legals per tal de defensar els interessos del professorat afectat.

Etiquetat com a

retallades conservatoris

Comentaris

Maria Rosario Vallés Fuster

11 maig 2016 / 19:04 h

No ho entenc molt bé. A mi ni m’ha arribat encara aqueixa carta reclamant-me els deu dies i en la meua vida laboral, aparec donada d’alta des de l’1 de setembre. Significa que no em van a demanar la devolució o encara poden fer-ho? Gràcies!


STEPV

16 maig 2016 / 12:24 h

Suposem que t’han adjudicat el 10 de setembre en un conservatori. Si és així estàs d’alta des de l’1 de setembre i has cobrat tot el mes, segurament rebràs un requeriment perquè retornes els 10 primers dies.
Si el reps posa’t en contacte amb el sindicat perquè t’assessorem.
Salut


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR