Sistemes de protecció

Reflexions i propostes davant el confinament

Per a fer front a la crisi sanitària que estem vivint caldrà que totes i tots ens reinventem en cadascun dels treballs que desenvolupem. És així com docents, pares i mares haurem d’establir un nou sistema de relacions que s’adeqüe al nou context en el que vivim contribuint a un equilibri sostenible. Davant d’aquest escenari, totes i tots hem de donar el millor de nosaltres, i com a docents hem de continuar sent referents del nostre alumnat.

dijous 19 març 2020 21:49 h

És així com, des de STEPV, volem fer tot un seguit de recomanacions en el sentit de fer-nos reflexionar quin és el nou paper que ens toca jugar com a docents.

Demostrem al nostre alumnat que estem ací, transmitint missatges positius i fomentant la seua creativitat

En aquesta situació extraordinària de confinament en la que ens trobem, es fa primordial donar suport emocional al nostre alumnat. Fem per poder fer-los arribar contactes telemàtics a mode de vídeos tutorials del seu professorat on puguem transmetre positivisme i que estem ací.
Hem de saber orientar a les famílies en l’establiment de rutines a casa, donant propostes de com estructurar el temps per a que aquest no siga el nostre pitjor enemic. Oferint propostes d’horaris que contemplen diferents moments educatius que incloguen les actuacions col·lectives com aplaudiments a la tasca que fa el nostre personal de sanitat. Aprofitem per a des del realisme que estem vivint transmetre sentiments i valors de reconeixement cap a la resta de persones que donen la seua vida cap als altres. I també per a difondre el coneixement d’aquelles professions que ara més que mai són essencials per a la nostra existència.
Hem d’animar al nostre alumnat per a que participe activament en les tasques domèstiques, donant pautes en la cura i endreç del mobiliari i utensilis que empren en les tasques habituals en casa. D’aquesta forma contribuirem a la realització col·laborativa de les mateixes parant la taula, fent els llits, ordenant l’habitació, ... la qual cosa facilitarà la convivència a les cases.
Com a docents, en la proposta d’activitats educatives que oferim al nostre alumnat, haurem de tindre molt present al més vulnerable i que no siga motiu d’augment de l’escletlla educativa.
Així doncs les activitats hauran de ser diversificades i que puguen ser seguides fàcilment per tot el nostre alumnat, ja que han de reforçar continguts ja treballats a classe.
Les activitats requeriran de materials de fàcil abast en qualsevol casa i en cas contrari que puguen ser substituïbles per altres, fomentant així la creativitat.
Es fa molt necessari proposar activitats que afavorisquen el treball autònom del nostre alumnat, per a poder compaginar-ho amb els moments del teletreball de les famílies a casa.
La realització de murals que es puguen exposar en les finestres i puguen ser visibles des de les cases d’enfront farà que el nostre alumnat s’esforce i aconseguir implicar i motivar a alumnat d’altres cases a fer-ho i eixir de la seua rutina quotidiana. Un gran exemple el tenim en els Arcs de San Martí que llueixen en les finestres de llars de molts territoris amb missatges d’ànim per a superar la pandèmia del coronavirus.
Aprofitem activitats que fem a casa per compartir-les, per mitjans telemàtics, amb la resta de companys de classe per tal de sentir-nos acompanyats en tot moment. Podem aprofitar per a escriure històries i contes, així com per a compartir un diari de casa.
Gran repte tenim per davant les i els docents, per a que l’escletlla digital no siga un impediment per poder arribar a la totalitat del nostre alumnat. Alumnat que ha d’estar confinat en les seues cases i que no podem posar en perill de contagi tampoc a les seues famílies per a fer-li arribar les nostres propostes educatives.

Us animem per a repensar les propostes didàctiques que llancem al nostre alumnat amb criteris de racionalitat donada la situació actual que estem vivint.
Siguem propagadors d’ànim, esperança i positivisme.
Entre totes i tots podem aturar la pandèmia.
#JOEMQUEDEACASA

Sonia Ibáñez, Inspectora d’Educació, membre de STEPV, Presidenta de la Junta de Personal Docent de Castelló, Membre del Comitè de Seguretat i Salut Laboral de Castelló i membre del Consell Escolar Valencià

Etiquetat com a

coronavirus

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR