Condicions laborals

Nova signatura de l’acord retributiu del fons addicional del 0,3% de la massa salarial

És un pas més després que el preacord signat en desembre tinga el vistiplau d’hisenda.

Marc Candela, coordinador d'Acció Sindical de STEPV, durant la signatura de l'acord

dimecres 19 maig 2021 16:28 h

La Conselleria d’Educació ha convocat avui els sindicats per signar l’acord per a distribuir el 0’3% de la massa ja signat en desembre de 2020. Quedava pendent l’autorització d’Hisenda, fet que va arribar la setmana passada, segons Conselleria. Com que en desembre es va signar un preacord, calia ara signar un acord, que també ha de passar, segurament la setmana que ve, pel Consell, perquè ho ratifique.

l Sindicat critica que la burocràcia de l’administració estiga demorant tant en el temps un acord ja pres fa sis mesos

Recordem que es va acordar destinar aquest 0,3% a compensar les desigualtats salarials per la bretxa de gènere, abonar els triennis i sexennis del professorat en pràctiques en 2020 i a contractar personal administratiu per a gestionar les borses de treball.
El Sindicat critica que la burocràcia de l’administració estiga demorant tant en el temps un acord ja pres fa sis mesos, que començarà a aplicar-se com a molt prompte en el mes de juny. Si no, caldrà esperar al primer trimestre del curs que ve, més bé a partir d’octubre, perquè s’aplique.
A preguntes del Sindicat, la previsió de la Conselleria és intentar que en juny s’abonen les compensacions per la bretxa salarial de gènere, ja que tot el personal afectat el tenen detectat. Intentaran que també s’abone la partida destinada al funcionariat en pràctiques, tot i que encara s’està treballant en les direccions territorials per actualitzar la seua situació, després que es publicarà en el BOE el nomenament d’aquest col·lectiu com a funcionariat de carrera i sol·licitaren l’abonament dels triennis i sexennis corresponents. Si no ho poden tancar a juny, segurament caldrà esperar a octubre per fer efectiu aquest abonament (les nòmines de juliol i les de setembre tenen complicacions en la gestió perquè han de realitzar finiquitos i incorporar el nou professorat després de les adjudicacions de juliol, respectivament).
Quant al personal administratiu s’està modificant el ROF de Conselleria per crear el departament corresponent i s’estan creant els llocs de treball. Si tot va bé, esperen començar a contractar aquest personal a partir de setembre.
Informem ací del preacord signat en desembre.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR