Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre la Fase 1 de la represa de l’activitat educativa presencial

A partir de dijous 14 de maig els centres educatius podran obrir per a realitzar gestions administratives en aquesta primera fase

divendres 08 maig 2020 15:26 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la Fase 1 en educació de la represa de l’activitat presencial. A la Mesa ha assistit el Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional (SAEFP), Miguel Soler, que ha explicat que aquesta reunió és informativa sobre el procediment que tenen previst aplicar a partir de la setmana que ve si el govern espanyol declara que el País Valencià pot entrar en la Fase 1 de la represa de l’activitat a partir de dilluns. Tot sembla indicar que així serà.

Les instruccions concretes es negociaran dimecres 13 de maig

Segons el SAEPF, a partir de dijous 14 de maig (no abans), els centres educatius podran obrir en aquesta primara fase només per a tasques administratives. Ha deixat molt clar que no hi ha cap represa de l’activitat docent en aquest moment i que com a molt hi haurà dues persones en el centre educatiu, algú de l’equip directiu i algú del personal d’administració i serveis. Entre les activitats que es poden realitzar es contemplen: recepció de material sanitari (gel alcohòlic, mascaretes, etc), que està previst entre dijous 14 i divendres 15 de maig; recepció de mobiliari o material sol·licitat i prèvia concertació amb l’empresa distribuïdora; lliurament de materials a les famílies amb dificultats per a realitzar la tasca telemàtica; i reunions de coordinació docent amb poques persones.
Dilluns que ve, 11 de maig, la Conselleria enviarà una proposta d’instrucció per a negociar el pròxim dimecres 13 de maig en Mesa Sectorial amb les mesures preventives i de seguretat que caldrà prendre en aquesta primera fase i que, segons Soler, seran les mateixes que qualsevol altra administració que actualment està oberta i que ja s’està dictaminant des de Sanitat, ja que en aquesta primera fase els centres només estaran operatius per a tasques administratives.
Davant d’aquesta informació STEPV ha manifestat la seua oposició a celebrar reunions de coordinació presencials ja que es poden realitzar perfectament telemàticament i ha criticat que la negociació de les instruccions que s’han d’aplicar dijous 14 es negociaran un dia abans. També ha recordat que, més enllà de la Fase 1, hi ha la Fase 2, que sí que contempla la represa de l’activitat lectiva ni que siga per a col·lectius concrets: infantil, repàs en 4t d’ESO, 2n Batxillerat i 2n FP. El Sindicat s’oposa a la represa d’aquesta activitat lectiva, ja que considerem que encara no es donen les condicions per a fer-ho possible. També ha demanat l’inici de la negociació de les condicions en què es produirà la represa de l’activitat docent a partir de setembre el més prompte possible. Igualment, STEPV ha exigit que es convoquen els comitès de seguretat i salut laboral per tal de tractar totes les instruccions que afecten la incorporació presencial del professorat als centres educatius, a més de la preceptiva convocatòria de les meses sectorials d’educació per a negociar-ho.
El SAEFP ha contestat que dijous 14 de maig hi ha una reunió amb el Ministeri d’Educació per a tractar la Fase 2 i les activitats lectives prèvies a l’estiu i que després convocaran la respectiva mesa sectorial per a tractar el que s’hi acorde. Respecte a començar la negociació de l’inici del curs que ve a setembre, la Conselleria ara està treballant en la planificació de la Fase 1 i de la Fase 2 i, previsiblement en el mes de juny estaran en condicions de treballar en mesa sectorial la situació a partir de setembre. També s’ha informat que s’atendrà la petició de convocar els comitès de salut laboral per a tractar aquestes qüestions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR