Meses de negociació

Mesa Sectorial: novetats concurs de trasllats i centres i llocs d’especial dificultat

En la Mesa Sectorial del 30 d’octubre s’han tractat, entre d’altres, les convocatòries del concurs de trasllats autonòmic i la nova d’ordre que regula quins són els centres i llocs docents d’especial dificultat. Us expliquem quines són les principals novetats respecte de la Mesa Tècnica del 28 d’octubre.

dimecres 30 octubre 2013 16:51 h

En la Mesa Sectorial del 30 d’octubre s’han tractat, entre d’altres, les convocatòries del concurs de trasllats autonòmic i la nova d’ordre que regula quins són els centres i llocs docents d’especial dificultat. Us expliquem a continuació quines són les principals novetats respecte de la Mesa Tècnica del 28 d’octubre.

L’administració s’ha mostrat inflexible pel que fa al Certificat de Capacitació en Llengües Estrangeres

Pel que fa a la normativa de centres i llocs d'especial dificultat, destaquem el següent:
-ara es publicarà una ordre marc, juntament amb un annex dels centres, i cada any es publicarà una resolució nova amb el llistat de centres, ja que d'un any a l'altre poden haver-hi modificacions. La normativa que tenim vigent és del 2010 i, per tant, el llistat de centres no està actualitzat
-s'inclouen les aules específiques en centres ordinaris (només per al cos de mestres, tant en CEIP com en IES).
-pel que fa al PQPI, tota la impartició (tant en àmbits com en mòduls) serà considerada d'especial dificultat.
-de cara al curs que ve, quan s'autoritze el contracte-programa, s'especificarà si els llocs de treball vinculats són d'especial dificultat. Aquests llocs de treball estaran detallats i la Conselleria expedirà directament la certificació corresponent. No caldrà, per tant, que el professorat aporte un certificat de la direcció del centre amb el vist-i-plau de la inspecció educativa, ja que s'encarregarà la Conselleria de fer-ho.
Respecte del barem del concurs de trasllats autonòmic, l'administració s'ha mostrat inflexible pel que fa al Certificat de Capacitació en Llengües Estrangeres i ha manifestat que és una decisió política. STEPV s'ha reiterat en l'oposició frontal que es valore molt més una llengua estrangera que la llengua pròpia, més encara tenint en compte que la Conselleria no ha fet la necessària inversió en places públiques per formar al professorat en idiomes.
Com a novetat, al document que ha passat per la sectorial, s'ha afegit que el professorat de llengües estrangeres (tant per habilitació com per oposició) tindrà automàticament els 8 punts corresponents al Certificat de Capacitació en Llengües Estrangeres. En la Mesa Tècnica, STEPV ja va manifestar que es podrien crear greuges comparatius entre especialitats, cosa que continua mantenint-se amb aquesta decisió, ja que els 8 punts es fan valdre encara que s'opte a places que no siguen de llengua estrangera (com per exemple les de les altres especialitats de primària, al cos de mestres; o a les places d'àmbit, per al cos de secundària). Sobrevalorar tant un mèrit tan concret sempre crea greuges comparatius es mire per on es mire.
També s'ha tractat el polèmic punt de penalitzar a les persones que han obtingut una comissió de serveis des del 2011, introduint un aspecte nou amb efecte retroactiu. STEPV continua demanant a l'administració que rectifique i que bolque al concurs totes les vacants existents al sistema per evitar l'allau de sol·licituds de comissions de servei que tenim any rere any. L'estabilitat de les plantilles és clau tant per al professorat com per als centres. Les comissions de servei són una prova palpable que hi ha més vacants al sistema que les incloses al catàleg, i aquesta dinàmica s’ha d’acabar. Les retallades en les plantilles estables (de secundària i FP en 2010 i de primària en 2013) i les autoritzacions de vacants en els mesos de juny i juliol de cada any són una mostra de com no s’ha de planificar i demostren que unes plantilles retallades no poden donar el servei que els centres educatius necessiten.
STEPV considera que els barems del concurs han de ser el més estables possibles, per tal que el professorat tinga seguretat, informació i temps suficients per desenvolupar les accions formatives necessàries i per prendre les decisions laborals que els afecten sabent totes les implicacions presents i futures.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR