Meses de negociació

El barem del concurs de trasllats premia la capacitació en llengües estrangeres

El proper concurs, que és autonòmic, penalitza també haver gaudit d’una comissió de serveis des de 2011.

dimarts 29 octubre 2013 11:35 h

La proposta de l’administració contempla dos canvis substancials respecte del barem vigent fins ara:

  1. es premia en l’apartat 1.1.3. aquelles persones que no tenen una comissió de serveis des de 2011 (any del darrer concurs autonòmic)
  2. a l’apartat 6.1. s’ha introduït la valoració del Certificat de Capacitació en Llengües Estrangeres amb 8 punts


Els barems de ser el més estables possibles, perquè el professorat tinga seguretat, informació i temps de preparar-se

STEPV considera que els barems del concurs han de ser el més estables possibles, per tal que el professorat tinga seguretat, informació i temps suficients per desenvolupar les accions formatives necessàries i per prendre les decisions laborals que els afecten sabent totes les implicacions presents i futures. Qualsevol canvi al barem autonòmic no tindrà validesa en el concurs estatal, i el professorat veurà com d’un any per a l’altre tindrà puntuacions diferents.

No és de rebut que ara es penalitze a les persones que han obtingut una comissió de serveis des del 2011, ja que s’introdueix un aspecte nou amb efecte retroactiu. El professorat que ha hagut de demanar una comissió per assetjament laboral, o per malaltia greu, o per motius familiars excepcionals, etc., no té per què estar en inferioritat de condicions respecte de qui té la sort de no necessitar-la. I més encara quan es té en compte la comissió obtinguda fa dos anys.

Si la Conselleria vol limitar el gran número de comissions de servei que es demanen cada any la solució és ben fàcil: estabilitat de les plantilles. STEPV demana, any rere any, que s’incorporen al concurs de trasllats totes les vacants del sistema. Les comissions de servei són una prova palpable que hi ha més vacants al sistema que les incloses al catàleg, i aquesta dinàmica s’ha d’acabar. Les retallades en les plantilles estables (de secundària i FP en 2010 i de primària en 2013) i les autoritzacions de vacants en els mesos de juny i juliol de cada any són una mostra de com no s’ha de planificar i demostren que unes plantilles retallades no poden donar el servei que els centres educatius necessiten.

Pel que fa als 8 punts que la Conselleria vol donar al Certificat de Capacitació en Llengües Estrangeres, STEPV manifesta la seua oposició frontal per diversos motius:

  1. confirma la crítica que el sindicat ja va fer al Decret del Plurilingüisme, perquà es potencia una llengua estrangera abans que la llengua pròpia (menyspreant els postulats del Consell d’Europa en matèria de plurilingüisme)
  2. beneficia clarament a aquelles universitats privades (com la Catòlica) que s’estan lucrant a compte del professorat que necessita els punts
  3. actualment, el nivell màxim d’anglés per les EOI (C2) puntua 4 punts, mentre que el Certificat (per al qual es demana un nivell inferior) puntua el doble
  4. crea greuges comparatius entre el professorat de llengua estrangera i la resta, ja que el professorat de llengua estrangera, segons la normativa, no pot obtindre el Certificat de Capacitació en Llengües Estrangeres. Açò vol dir que, per al cos de mestres, qui tinga l’especialitat de “Llengua Estrangera: Anglés” concursarà en inferioritat de condicions a l’hora d’optar a una plaça de l’especialitat de Primària perquè no podrà obtindre els 8 punts del Certificat. De la mateixa manera, en el cos de secundària, el professorat de l’especialitat de llengües estrangeres (anglés, francés, alemany i italià) tindrà 8 punts menys que la resta a l’hora d’optar a places compartides amb altres especialitats (com per exemple les d’àmbit socio-lingüístic, i les de FPA).



Si la Conselleria vol que el professorat valencià obtinga la Capacitació en Llengües Estrangeres, ha de garantir suficients places públiques a les Escoles Oficials d’Idiomes i recuperar i potenciar el Pla de Formació Lingüístico-Tècnica.

Per tot açò, STEPV demana a la Conselleria que no plantege canvis al barem que només responen a interessos polítics.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR