Oposicions

Llistes no actualitzades de persones aspirants, principal incidència en les oposicions

A Alacant, una retenció a l’autovia a l’alçada d’Elx ha impedit que arriben a temps a l’inici de les proves algunes persones aspirants. Els enunciats dels temes en molts casos només s’han facilitat en castellà

Opositores esperant la crida per accedir a la prova teòrica en un centre de Castelló

dimecres 26 juny 2019 16:04 h

Aquestes han sigut algunes de les incidències més importants de les oposicions als diferents cossos de secundària que han començat aquest matí. Especialment significativa ha estat la manca d’actualització de les llistes de persones aspirants, ja que la Conselleria no ha creuat correctament les dades de les persones que estaven pendents de la Capacitació en Valencià i que havien superat la prova en el mes de maig. Això ha fet que algunes persones que sí havien superat aquestes proves no constaren en les llistes dels tribunals que, finalment, han deixat que aquestes persones realitzen les proves, segons ha pogut saber el Sindicat.

STEPV continua criticant que aquestes oposicions massives no compten amb un pacte d’estabilitat per al professorat interí

Altres incidències destacables han estat que diverses persones no han arribat a temps a l’inici de les proves a Alacant, per culpa d’una retenció a l’autovia a l’alçada d’Elx. A més, la majoria dels enunciats de les proves s’han facilitat només en castellà, fet que atempta contra la igualtat lingüística respecte del valencià.
Demà comencen en molts tribunals les proves pràctiques i posteriorment es convocaran l’anomenada “tancada”, en la qual les persones que han superat el teòric i el pràctic podran defensar la programació i una unitat didàctica o, en el cas dels ensenyaments d’art i disseny, la guia docent i un bloc temàtic.
Les persones que superen totes aquestes proves tindran accés al concurs de mèrits, en el qual es valorarà l’experiència docent, l’expedient acadèmic i els cursos de formació, els idiomes o altres titulacions acadèmiques, entre altres qüestions.
STEPV continua criticant que aquestes oposicions massives no compten amb un pacte d’estabilitat per al professorat interí que no accedisca a una plaça, ja que es juguen la seua continuïtat en el treball. El Sindicat treballarà perquè si algun docent interí, després de les oposicions, no pot optar a vacant el curs que ve la Conselleria li garantisca un lloc de treball.

Etiquetat com a

oposicions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR