Mobilitzacions

La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent denuncia la cessió de sòl públic

Comença una campanya de recollida de firmes per paralitzar la cessió de terrenys públics a una empresa privada per a la construcció d’un centre concertat, que la Junta de Govern de l’Ajuntament de Torrent ha iniciat.

dimarts 28 maig 2013 13:18 h

La Plataforma basa la seua demanda en tres raons:

1. És il·legal. Per no haver consultat al Consell Escolar Municipal, Decret Legislatiu de 16 de gener de 1989, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual és aprovat el Text Refós de la Llei de Consells Escolars de la Comunitat Valenciana.
2. És innecessària. Torrent ja té places escolars disponibles a l’ensenyament obligatori. El que necessita és la desaparició dels barracons i la remodelació i adequació dels centres a les necessitats actuals.
3. És un exemple del malbaratament dels diners públics. Estimem que aquesta cessió suposarà la donació d’un milió d’euros dels torrentins i torrentines a una empresa privada per a que puga fer el seu negoci per un període de 75 anys, a més del que coste la urbanització necessària per a que el terreny adquirisca la condició de solar. Obrirem un nou centre privat i tancarem unitats en els públics.

STEPV considera que aquesta actuació és un exemple a seguir per altres plataformes i pobles

Aquesta iniciativa suposa renunciar a l’escola pública de qualitat com l’única que pot garantir la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans i les ciutadanes i substituir-la per una escola privada-concertada, on l’escola pública seria merament subsidiària d’aquesta. Darrere d’aquesta proposta es troba igualment la renúncia de la Conselleria a la construcció de nous centres escolars propis. Pensem que és un exemple més del procés de desmantellar tot el que és públic, governant en contra dels ciutadans i causant greus perjudicis sense importar-los el que hauran de pagar les properes generacions.

Aquesta campanya contra la cessió de sòl públic s’ha iniciat hui amb una de les xarrades que organitza la Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent dins del cicle “Fem escola”, en aquesta ocasió a càrrec de la mestra i lluitadora per l’escola pública Pilar Tormo, i continuarà el pròxim dimarts 28 de maig a les 18h a l’estació del metro Torrent-Avinguda per arreplegar signatures i informar a la població. Finalment, el dia 6 de juny es realitzarà el lliurament de les signatures a l’Ajuntament de Torrent.

L’acció jurídica i la pressió davant dels ajuntaments i de la Generalitat és necessària per impedir que aquestes actuacions vagen endavant. Per això, des de l’STEPV es considera que aquesta actuació és un exemple a seguir per altres plataformes i pobles per oposar-se a les pretensions de la Generalitat de cedir sòl públic per construir centres privats.


Comentaris

Alicia Marti Climent

29 maig 2013 / 21:29 h

Recordeu que dijous 6 de juny a les 18h es farà una manifestació a Torrent, que eixirà de l’estació del metro de l’avinguda per arribar a l’Ajuntament, on lliurarem les signatures recollides contra la cessió de sòl públic per a construir un centre CIS a la localitat. Us hi esperem!


Alicia Marti Climent

31 maig 2013 / 17:16 h

Per cert, podeu signar en línia ací: https://www.change.org/es/peticiones/paralización-de-la-cesión-de-terrenos-publicos-para-hacer-un-centro-privado-en-torrent
Gràcies!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR