Dret a l’educació

La Plataforma estatal, contra els canvis en els currículums i llibres de text

La Plataforma Estatal per l’Escola Pública, a la qual pertany STEs, crida a la comunitat educativa a rebutjar uns canvis en els currículums de la LOMQE que suposen invalidar els llibres de text actuals.

dimecres 29 gener 2014 15:50 h

La Plataforma Estatal per l’Escola Pública, exigint el finançament complet de l’ensenyament públic amb fons públics, anuncia una campanya conjunta amb totes les plataformes existents, en la qual crida a les comunitats educatives de tots els centres educatius a la presa d’acords en els Consells Escolars perquè no es canvien els llibres de text que s’estiguen utilitzant en l’actualitat, atès que:

Hi ha grans dificultats de les famílies per assumir costos per l’adquisició de llibres.

  • Són perfectament vàlids i han de seguir sent-ho durant un mínim de quatre anys des del curs per al qual van ser adquirits.
  • Els canvis curriculars que es proposen ara no tindran una gran vigència i, a més, no són canvis essencialment dels continguts, sinó de l’enfocament dels mateixos per motius ideològics.
  • Hi ha grans dificultats de les famílies per assumir costos per l’adquisició de llibres de text i materials curriculars.
  • Els bancs de llibres que s’han creat han de seguir sent usats perquè suposen un capital social que ha de ser respectat i defensat.

Per a això, la Plataforma ha difòs un model a utilitzar en tots els Consells Escolars, especialment en els dels centres educatius, perquè es convoquen reunions extraordinàries dels mateixos per aquest motiu, així com un altre de resolució, i es fa una crida exprés a que siguin utilitzats de forma urgent i massiva.

Descarrega’t el comunicat complet de la Plataforma en castellà


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR