Plataforma per l’ensenyament públic
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic es reuneix amb el Secretari Autonòmic d’Educació
El grup de treball de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV i Escola Valenciana, s’ha reunit amb el Secretari Autonòmic d’Educació per posar en comú amb l’administració les incerteses d’un curs que va començar marcat per la COVID-19 i que tot i que la Plataforma ha fet una valoració positiva, considera que hi ha certes preocupacions que necessàriament ha volgut traslladar al representant de l’administració.
En este sentit la Plataforma ha posat damunt de la taula els temes recollits al document de propostes educatives front a la COVID-19 que l’entitat va lliurar al mes de juliol. Un document que ha posat en evidència una ineludible major inversió en l’escola pública i que la Plataforma reconeix a l’Administració però que demana siga una constant que es mantinga en el temps per al sistema educatiu públic i no una excepcionalitat; concretament continuar fent l’esforç de baixar les ràtios per aula i incrementar progressivament la plantilla de professorat.
Cal major inversió en l’escola pública, reduir les ràtios i incrementar la plantilla de professorat
Rubén Pacheco, president de FAMPA-València i portaveu de la Plataforma ha destacat les qüestions a millorar donat que des del mes de setembre fins ara la situació ha canviat i els centres educatius continuen adaptant-se a la nova realitat educativa que considera “continua generant disfuncions i que demanda correccions allà on siga necessari”, explica Pacheco.
Així la Plataforma li ha fet arribar a la Secretaria Autonòmica la preocupació de la comunitat educativa quant a les probabilitats de contagi a les aules per via aèria i li ha demanat instruccions més concretes sobre la ventilació a les aules que segons la Conselleria arribaran la pròxima setmana als centres educatius i comportaran pautes addicionals per als espais que no tenen les mateixes condicions de ventilació.
Igualment, tot i que la Conselleria considera que són disfuncions puntuals i que l’atenció als centres educatius per part de Sanitat és una prioritat, l’entitat li ha traslladat el problema de saturació de determinades àrees de salut que afecta inevitablement, als centres educatius quan es detecta un cas positiu als centres públics el està provocant saturació de tasques del professorat i problemes a l’hora de donar una resposta sanitària única.
Una preocupació constant des de l’inici de curs és la no presencialitat a les aules. La Plataforma destaca la desigualtat i la manca d’equitat entre l’alumnat ja que a uns centres s’ha implantat el 100% de presencialitat i a altres no i demana a la Conselleria que analitze la situació perquè està provocant i desmotivació en l’alumnat i professorat.
Per últim la Plataforma ha comunicat al Secretari Autonòmic que compartix l’esperit de la nova llei educativa i que celebra la derogació de la LOMQE que tant a perjudicat a l’educació pública, malgrat que també considerem que hauria de ser una llei més ambiciosa. La LOMLOE establirà un calendari d’aplicació per a les comunitats autònomes, la Plataforma espera que la seua aplicació es reflectisca en una millor planificació educativa que distribuïsca equitativament a l’alumnat i que sobretot dote de recursos a l’ensenyament públic.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.