Dignitat del professorat

La manca de personal i diverses errades deixen centenars de docents sense cobrar

Afecta a les nòmines de professorat interí i als sexennis del funcionariat de carrera.

dimarts 04 novembre 2014 17:47 h

Representants de STEPV han preguntat en les direccions territorials els motius pels quals hi ha professorat interí que encara no ha cobrat la nòmina i funcionariat de carrera que no ha cobrat els sexennis.

STEPV anima al professorat afectat a reclamar els seus drets davant l’administració

Segons han explicat, els problemes per abonar les nòmines al professorat interí ha estat, d’una banda, la manca de personal per a tramitar-les i, d’altra banda algunes errades en la gestió de la nòmina, com que no han modificat el professorat jubilat pels interins que els substitueixen. A més, hi ha docents que han canviat de compte corrent i encara no han pogut modificar-ho.
Quant als sexennis del funcionariat de carrera hi ha diverses casuístiques. Els que havien d’haver cobrat des del mes d’agost, la majoria només ha cobrat el mes d’octubre i, en principi, cobraran els retards d’agost i setembre, en la nòmina de novembre. D’aquests hi ha un grup que no han cobrat res per problemes en la data de reconeixement del sexenni,  fet que ja va denunciar STEPV fa uns dies. Un centenar de docents aproximadament han cobrat en la nòmina d’octubre els sexennis dels tres mesos que faltaven per cobrar: agost, setembre i octubre.
Això pel que fa al professorat que tenia els sexennis reconeguts des del mes de juliol. Per als qui complien els sexennis en setembre o octubre, les direccions territorials encara no han tingut temps de tramitar-los i no saben quan cobraran.
Davant d’aquest desgavell, STEPV ha instat a les direccions territorials a avalar els docents interins que ho sol·liciten perquè puguen demanar anticipacions de la nòmina als seus bancs sense cap cost en comissions o interessos. Hi ha casos de docents que no han cobrat des de setembre i no poden fer front a les despeses que tenen.
Quant al professorat que no ha cobrat els sexennis, STEPV insta a interposar reclamacions a les direccions territorials perquè revisen immediatament els expedients quant a la data de reconeixement dels sexennis i els abonen en la pròxima nòmina amb normalitat.
D’altra banda, STEPV, la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) i l’Associació de Funcionaris Interins Docents (AFID) estan estudiant la presentació de queixes al Síndic de Greuges per tal que insten al govern valencià a dotar les direccions territorials de la plantilla necessària per garantir l’abonament de les nòmines en temps i forma.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR