Meses de negociació

La Direcció General de FP es compromet a revisar les autoritzacions d’FP Bàsica als centres

D’altra banda, en les instruccions d’inici de curs d’infantil i primària consta el dret a dieta en les activitats extraescolars a proposta de STEPV

dimecres 09 juliol 2014 16:44 h

El conflicte originat per la denegació de la implantació de l’FP Bàsica en diversos instituts ha centrat bona part de la Mesa Sectorial, tot i que s’ha tractat en el torn obert de preguntes perquè no constava en l’ordre del dia.

S’ha creat un grup de treball per instar els centres afectats a aportar la documentació necessària per autoritzar FP Bàsica

STEPV ha sol·licitat informació sobre els criteris per a la no autorització de l’FP Bàsica en molts instituts i ha presentat una llista de centres perquè resolguen favorablement les seues peticions. En aquesta llista 20 instituts han vist denegada l’FP Bàsica i els programes de qualificació inicial, mentre que altres 22 centres tenen programa però no FP Bàsica, malgrat haver-ho sol·licitat. Tots aquests centres imparteixen actualment PQPI de jardineria (Família Agrària). Aquesta família professional ha estat la més afectada per les denegacions, tot i que també hi ha altres casos en Perruqueria, administració, etc.
El Director General d’FP ha informat que els casos de denegació es deuen bàsicament a problemes amb les infraestructures i materials requerits per a l’autorització de l’FP Bàsica, però s’ha compromés a revisar els centres afectats per si compleixen amb aquests requisits i poden veure autoritzada l’FP Bàsica.
STEPV ha informat d’aquesta circumstància al professorat concentrat a la porta de Conselleria, en resposta a la convocatòria del Sindicat, i s’ha creat un grup de treball per instar a tots els centres afectats a aportar la documentació necessària per a demostrar que compleixen els requisits per a l’autorització de l’FP Bàsica i fer-la arribar el més aviat possible a la Direcció General d’FP perquè autoritze aquest ensenyament.
D’altra banda, en les instruccions d’inici de curs d’infantil i primària, la Conselleria ha introduït una proposta de STEPV perquè conste el dret del professorat a la indemnització de les dietes en les activitats extraescolars tal i com reconeix una sentència guanyada pel sindicat recentment.
Altres informacions d’interés arran de les preguntes formulades per STEPV, és que possiblement es regularà la possibilitat que els centres de Primària puguen sol·licitar un horari especial adaptat al nou decret de currículum. Recordem que el termini per a sol·licitar aquests horaris especials va finalitzar el 15 de juny, quan encara estava en vigor el currículum anterior i no es podia sol·licitar un horari adequat a l’esborrany del nou currículum perquè no estava en vigor.
També hem insistit en l’activació del compte formació a efectes de consultar les activitats de formació que computen per als sexennis. Conselleria ha respost que estan a punt d’activar-lo però no han donat una data concreta.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR