Meses de negociació

La Conselleria estudiarà la reducció a 23 hores lectives en infantil i primària

Tot i que no serà d’aplicació per al curs que ve, s’estudiarà la inclusió de l’horitzó de reducció horària de 25 a 23 hores lectives en infantil i primària, no contemplada en la proposta inicial

Un moment de la Mesa Sectorial d'aquest matí

STEPV

dijous 09 maig 2019 16:12 h

L’argument que ha facilitat la possibilitat d’introduir en el decret la reducció horària lectiva a 23 hores en infantil i primària l’ha facilitat STEPV en la Mesa Sectorial que ha tingut lloc aquest matí. La Llei 4/2019, de 7 de març, que permet aquesta reducció horària estableix en la disposició final primera que correspon a l’Administració General de l’Estat garantir el finançament adequat i suficient per dur endavant les mesures de reducció horària i de ràtios.

Quant a les ràtios, STEPV ha demanat que s’accelere la recuperació de les ràtios anteriors a les retallades

D’aquesta manera, si en el decret no es contempla aquesta reducció en infantil i primària l’estat no té perquè finançar-la. La Conselleria comparteix la idea d’aplicar aquesta reducció però no per al curs que ve, sinó més endavant, però en no contemplar aquest horitzó en el decret, es perdria la via de finançament per part de l’estat. La Conselleria, finalment, estudiarà la proposta d’incorporar la referència a les 23 hores lectives, atenent l’argument de STEPV respecte al finançament de la mesura, tot i que no serà efectiva per al curs que ve.
Pel que fa a secundària i resta de cossos, que el decret preveu reduir a 19 hores el curs que ve i a 18 hores el següent curs (amb la qual cosa retornaríem a l’horari lectiu anterior a les retallades de 2012), STEPV ha insistit en la necessitat que la reducció a 18 hores siga d’aplicació el curs que ve i no progressiu a dos cursos. Igualment, ha demanat que es tinga en compte la situació dels conservatoris per dotar del professorat necessari perquè cap alumne es puga veure sense docència, ja que la ràtio professorat alumnat és 1/1 en els instruments. Això significa que si un docent d’instrument té 20 alumnes perquè té 20 hores lectives podria perdre alumnat amb la reducció horària si no es dota de professorat que cobrisca eixes hores que s’alliberen en passar a 19 hores el curs que ve i 18 el següent.
Quant a les ràtios, STEPV ha demanat que s’accelere la recuperació de les ràtios anteriors a les retallades, tot i que la Conselleria al•lega problemes en les infraestructures per a fer possibles els desdoblaments necessaris per a dur endavant aquesta mesura. Igualment, el Sindicat ha demanat que es fera una referència explícita a les ràtios dels centres que escolaritzen un percentatge elevat d’alumnat de compensatòria, que ara mateix tenen ràtios més baixes però que no estan contemplades en el decret proposat per la Conselleria.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR