Sistemes de protecció

La Conselleria es reuneix amb entitats de la comunitat educativa per explicar les actuacions que s’estan realitzant al voltant del coronavirus

El País Valencià no és zona d’alt risc, sinó de contenció. Les activitats escolars continuaran amb normalitat. Les autoritats sanitàries i educatives informaran puntualment els centres si es produeix algun canvi

dimecres 11 març 2020 18:49 h

A la reunió han assistit per part de la Conselleria d’Educació, el Conseller Vicent Marzà i el Secretari Autonòmic Miguel Soler. El Conseller ha explicat que, actualment, no som un territori en zona d’alt risc sinó de contenció i que la decisió d’ajornar les Falles o la Magdalena s’ha pres per recomanació del Ministeri de Sanitat davant la possibilitat d’assistència de persones de fora del nostre territori i, per tant, amb risc de propagar la malaltia.

STEPV insta al professorat a seguir les indicacions de les autoritats sanitàries i educatives

També s’ha informat que les activitats lectives continuaran amb normalitat i que s’informarà puntualment els centres educatius si hi ha qualsevol canvi recomanat per les autoritats sanitàries. Igualment, en cas que es detecte en algun centre educatiu alguna sospita d’infecció del coronavirus cal telefonar al 900 300 555 (mai al 112) i actuar seguint les indicacions que es donen. També ha explicat que s’està treballant en un protocol específic adaptat a educació i que s’enviaran materials als centres educatius amb recomanacions preventives en format de cartells, infografies, etc.
En conclusió, tot allò que està previst dur a terme, tant per part dels centres educatius (activitats extraescolars, viatges de fi de curs, etc.) com per part de la Conselleria (oposicions, etc.) es continuaran realitzant amb normalitat si no hi ha cap contraordre per part de les autoritats sanitàries. Evidentment, quant als desplaçaments cal tindre en compte on es realitzaran i evitar les zones declarades de risc (Madrid, Itàlia, etc.).
Quant a l’alumnat d’Erasmus+ que han hagut de tornar d’Itàlia o els d’especialitats sanitàries que no poden realitzar les pràctiques FCT, estan esperant una circular del Ministeri d’Educació i de Sanitat per fer front a la situació.
El conseller ha llançat un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa i que sempre cal atendre les indicacions de les autoritats sanitàries tant en matèria de prevenció com a l’hora d’actuar si es detecta algun cas en un centre educatiu.
STEPV ha agraït aquesta reunió i les respostes als dubtes plantejats i se suma a aquest missatge de tranquil·litat i de seguir les recomanacions (higiene, distància entre persones, evitar desplaçaments especialment a llocs amb risc, etc.) i ha demanat que en el protocol específic es contemple la situació del professorat més sensible a les complicacions que pot produir un contagi per coronavirus (crònics, persones amb malalties respiratòries, etc.) per actuar amb la rapidesa i efectivitat necessàries per evitar mals majors.
El conseller ha agraït les aportacions que s’han fet i ha demanat que si detectem qualsevol incidència o situació que no estiga contemplada la traslladem immediatament a la Conselleria per buscar la solució corresponent.
STEPV insta al professorat i al conjunt de la comunitat educativa a mantindre’s informats de qualsevol canvi provinent de les autoritats sanitàries i educatives i atendre les recomanacions quant a prevenció i actuació en cas de sospita d’alguna infecció en els centres educatius,

Etiquetat com a

coronavirus

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR