Reforma educativa

Jaume Carbonell: “Cal una resposta contundent que no afecte els drets dels infants”

El director de ‘Cuadernos de Pedagogía’ proposa respondre a la contrareforma amb un ampli moviment “no sols d’ensenyants”

Conferència de Jaume Carbonell, a la seu d'STEPV de València.

STEPV

dimecres 31 octubre 2012 15:50 h

En resposta a la contrareforma educativa impulsada pel ministre Wert, el director de Cuadernos de Pedagogía proposa obrir un procés de desobediència civil contra l’administració “que no vaja contra els infants”. En aquest sentit és partidari de constituir “un ampli moviment educatiu d’àmplia base social, no sols dels ensenyants i dels sindicats”.

No hem de limitar-nos a respondre a les administracions, hem de dur nosaltres la iniciativa

Amb la sala d’actes d’STEPV plena de gom a gom, aquest dilluns Jaume Carbonell va desmuntar els principals capítols de la Llei de Millora de la Qualitat de l’Educació i va animar els assistents, més d’un centenar de docents, estudiants i pares i mares d’alumnes, a donar-hi “una resposta contundent” que no afecte els drets dels infants. El professorat, va assegurar, “ha de garantir les activitats educatives que garantisquen el dret efectiu dels nens a l’educació”. Des d’aquesta perspectiva, va prosseguir, “no hem de limitar-nos a respondre a les administracions, hem de dur nosaltres la iniciativa”.
La conferència Cap a on va l’escola pública?, de Jaume Carbonell va ser epilogada per dos mestres destacades de la renovació pedagògica al País Valencià, Pilar Tormo i Mª Ángeles Llorente, que van obrir el torn a un debat molt animat. Va conduir l’acte Rafael Miralles, professor i corresponsal de Cuadernos de Pedagogía.
NOTA: En breu, el web d’STEPV oferirà el video amb la conferència de Jaume Carbonell


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR