Polítiques educatives

Informació sobre la segona reunió del grup de treball “Repensem les EOI”

El passat divendres, 26 de novembre, va tindre lloc al saló d’actes de la Conselleria d’Educació la segona reunió del grup de treball “Repensem les EOI”, on hi està representat tant el professorat, com les direccions, l’administració, inspecció i l’alumnat. Aquest grup s’ha creat com a “espai de reflexió sobre l’escola que tenim i la que volem, d’acord amb les necessitats de la societat actual”.

dimecres 01 desembre 2021 08:30 h

A l’inici de la reunió, Marc Jiménez Agulló, Subdirector General de DGPLGM, va posar l’accent en la preocupació per la devallada important de la matrícula a les EOIs i va comentar que des de l’administració estan oberts a propostes de millora (d’ahí la creació d’aquest grup de treball) i a fer canvis a nivell legislatiu per tal de mantindre el prestigi de les EOIs i parar la tendència de baixada.

La representant de STEPV va assenyalar que no s’havia notat la reducció horària a 18h lectives

Com a primer punt de l’ordre del dia, es va presentar una anàlisi d’estadístiques al voltant del procés d’admissió i matrícula en els diferents idiomes, modalitats d’ensenyament i EOIs. Entre les diverses qüestions que van aparéixer en aquesta anàlisi cal destacar que vora un 40% de l’alumnat que ha estat adjudicat una plaça en el procés telemàtic (tant al primer com al segon termini) no formalitza la matrícula, tot i que ja té assignat el grup. Com a nota positiva d’aquesta anàlisi es va assenyalar que som la comunitat autònoma amb més alumnat de tot l’estat, per damunt de Madrid i Catalunya, amb vora 51.000 alumnes.
Es va crear un debat intens sobre els cursos complementaris, la seua taxa d’ocupació i la idoneïtat o no de continuar amb aquest tipus d’oferta formativa, ja que comporten una sèrie d’implicacions que dificulten el començament del curs com cal. La representant del professorat per part de STEPV va assenyalar que el professorat d’EOI té la sensació que la seua càrrega lectiva és la mateixa que quan teníem 20h lectives setmanals i que no ha notat la baixada a les 18h. La major part dels representats del professorat i de les direccions van donar suport al comentari.
Des de l’administració informen que les ordres d’organització i funcionament i d’avaluació estan en tràmit i segurament entraran en aplicació el proper curs.
Després del debat sobre les possibles raons de la contínua davallada de matrícula i de com es podria millorar la situació, es decideix crear dos comissions de treball entre els membres del grup de treball per tal de fer propostes de canvi i millora en allò que respecta a l’oferta complementària i a les diverses modalitats d’organització lectiva. S’acorda fer la propera reunió al gener.

Etiquetat com a

grup de treball eoi

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR