Meses de negociació

Es negocien les instruccions d’inici de curs dels ensenyaments de Música i Dansa,  d’Arts Plàstiques i Disseny i Esportius

Instruccions continuistes amb actualitzacions normatives, eliminació d’elements relatius a la Covid-19 i millores en la regulació d’alguns aspectes concrets reivindicats per STEPV

dimecres 06 juliol 2022 13:43 h

Totes tres instruccions d’inici de curs, dependents de la mateixa Direcció General de FP i ERE, són en general continuistes i comparteixen la introducció de millores en qüestions de gènere i plans d’igualtat, principis coeducatius, actualitzacions normatives, normalització de documentació per a la gestió administrativa o algunes novetats relatives al tractament i la protecció de dades i l’ús de plataformes informàtiques en els centres educatius. Per una altra banda el Sindicat ha demanat que es contrastaren els apartats corresponents a certs aspectes comuns relacionats amb qüestions de prevenció, seguretat i salut laboral ja que no estaven del tot actualitzats i que es mantingueren en el redactat algunes cauteles pel que fa a la situació COVID.

En el cas dels Ensenyaments Elementals i Professionals de Música i Dansa s’han afegit també actualitzacions recollides al ROF, recentment publicat, relatives a la coordinació o l’avaluació. S’ha introduït també en aquestes instruccions una regulació mínima de la figura del pianista acompanyant als conservatoris de música reivindicada pel professorat i traslladada pel Sindicat en anteriors meses de negociació que ara s’ha vist reflectida en el text negociat. Aquesta regulació comporta delimitar les sessions mínimes de l’alumnat amb el/la pianista acompanyant i possibilitar que aquest professorat tinga veu i vot als processos d’avaluació .
Pel que fa als Ensenyaments Professionals d’Arts Plàstiques i Disseny els canvis més significatius són els relacionats amb la nova regulació del mòdul professional de Formació en Centres de Treball (FCT) que també s’implementa a la Formació Professional en base a l’Ordre 12/2022, de 9 de març, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Queda pendent la negociació de les instruccions d’inici de curs dels centres de l’ISEA que complementa el que es recull a aquestes instruccions pel que fa a la part d’Ensenyaments Artístics Superiors impartits en aquests centres d’Arts Plàstiques i Disseny.
De la mateixa manera, és extensiva l’afectació de l’Ordre 12/2022 pel que fa a la regulació dels FCT als Ensenyaments Esportius de Règim Especial essencialment en alguns articles concrets i al Bloc de Formació Pràctica . En aquests ensenyaments també és destacable l’afectació de la recent Ordre 30/2022, de 12 de maig sobre l’organització i l’autorització dels ensenyaments dels cicles formatius de Formació Professional en el règim semipresencial. Pel que fa a les proves de caràcter específic que poden realitzar aquest centres les instruccions estableixen 4 períodes diferenciats al llarg de l’any.
Al torn obert STEPV ha demanat explicacions pel retard del procediment de comissions de serveis específiques de l’EOI Virtual ja que ni tan sols s’ha convocat la comissió tècnica a diferència de la resta de comissions de servei específiques. També ha tornat a demanar dades concretes sobre el nombre de persones afectades per l’ordre 35/2018 que de cara a les adjudicacions d’estiu no acrediten la competència lingüística en valencià i sobre l’oferta de cursos de regularització per aquest personal. Pel que fa a les proves d’aptitud pendents per les persones de diferents cossos que han accedit per Difícil Cobertura (pendents des de fa tres cursos incloent el actual) el Sindicat ha reiterat que s’ha de clarificar si es preveu convocar-les o no en el que queda de curs. Per últim, STEPV ha demanat concreció sobre la publicació dels llistats actualitzats de persones interines de cara a les adjudicacions d’estiu i sobre el calendari de supressions i desplaçaments. El Sindicat ha demanat que s’amplie el termini per justificar les despeses del PROA.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR