Meses de negociació

Es negociarà la jornada continua, les plantilles de secundària i un nou model de plurilingüisme

No hi haurà negociació de l’acord de professorat interí i aquest professorat adjudicat amb vacant des de setembre cobrarà l’estiu

dimarts 10 novembre 2015 16:45 h

Aquest matí s’ha reunit la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de temes a negociar durant aquests curs, tot i que s’han apuntat altres temes per a tractar durant aquesta legislatura.

STEPV ha aportat altres temes per a tractar durant aquest curs i durant la resta de la legislatura

STEPV, abans de fer la seua proposta dels temes de negociació, ha insisitit en què la Conselleria d’Educació s’havia de comprometre a abonar l’estiu al professorat interí adjudicat amb vacant des de setembre, com diu l’acord en vigor de 2010. El Secretari Autonòmic s’ha compromés a donar les instruccions oportunes a les direccions territorials per a fer efectiu aquest pagament, per la qual cosa el professorat afectat cobrarà l’estiu.
L’única qüestió que pot modificar aquesta decisió és que el professorat pro acord de 2013 guanye el recurs d’incidència en l’execució de la sentència guanyada per STEPV presentat en el mes de setembre. Si es guanya, l’acord de 2010 també podria quedar invalidat i, per tant, el professorat interí adjudicat a setembre amb vacant podria no cobrar l’estiu.
Quant al cobrament dels dies entre l’1 i l’11 de setembre per al professorat de conservatoris, STEPV tractarà aquesta qüestió en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí que tindrà lloc demà.
La Conselleria d’Educació ha fet les propostes següents per a negociar aquest curs:
Des de la Direcció General de Política Educativa: modificació de l’ordre 19/2012 que regula les ràtios, arranjament escolar, proves extraordinàries juliol-setembre, jornada continuada, actuacions quant a la millora dels resultats dels centres, model de plurilingüisme, normativa d’atenció a la diversitat i comunitats d’aprenentatge.
Des de la DG de Formació Professional: renovació dels consell socials, ROF de centres integrats, desenvolupament curricular de diferents títols, ordred’ admissió a cicles, regulació de l’oferta parcial de mòduls i oferta definitiva de cicles i instruccions d’inici de curs.
En els ensenyaments de règim especial: ROF conservatoris Música i dansa, instruccions d’inici de curs de música i dansa i esportistes d’alt nivell, normativa de coordinació d’horaris entre IES i conservatoris, matriculació a través d’Ítaca en els escoles d’art i superior de disseny i regulació dels registres de centre per a escoles de música.
Des de la Direcció General de Centres i Personal: Decret d’admissió d’alumnat, , ROF de centres, calendari escolar, transport escolar, normativa bo infantil, oferta pública de treball i oposicions, comissions de servei, plantilles de secundària, procediment de selecció de direccions i acord sindical.
Des de la Direcció General de Política Lingüística: nou decret de la Junta Qualificadora per incorporar els diferents nivells del MECR per a les llengües, registre de certificacions lingüístiques, decret de competència en llengües estrangeres, decret de capacitacions lingüístiques professionalitzadores, ROF Escoles Oficials d’Idiomes.
Quant a Formació de Persones Adultes, també es tractarà la normativa específica d’aquesta etapa educativa.
STEPV ha valorat positivament els temes de negociació plantejats per la Conselleria i ha proposat altres temes per a completar aquesta proposta, com per exemple que s’han de tractar totes les plantilles de totes les etapes educatives i no només les de secundària, també negociar la reversió de mesures de retallades al professorat i reduir la càrrega lectiva i burocràtica del professorat, la regulació de les baixes per evitar els descomptes en nòmina, i l’acceleració del cobriment de les baixes del professorat. A més, cal tractar la recuperació del poder adquisitiu del professorat, la inclusió del professorat interí en el cobrament dels sexennis, l’oferta de totes les vacants del sistema en el concurs de trasllats, la recuperació de la gestió de la salut laboral per part de Conselleria i no de l’INVASSAT i dels accidents de treball del professorat interí, un pla de construcció de centres públics i una nova normativa sobre el Consell Escolar Valencià i el Consell de Formació Professional.
Sobre algunes d’aquestes qüestions, la Conselleria ha contestat que estan treballant-hi i plantejaran la negociació en Mesa Sectorial i d’altres temes els consideraran per a incorporar-los en la negociació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR