Meses de negociació

Es negocia el ROF dels ensenyaments artístics superiors

El Reglament Orgànic i Funcional era una demanda del sindicat perquè aquests ensenyaments tinguen un paraigües legal que done compte de les seues particularitats

Seu de l'ISEA a València

dimarts 20 abril 2021 17:36 h

Aquest matí s’ha negociat el ROF dels centres d’ensenyaments artístics superiors, que dependen de l’ISEA i de la Conselleria d’Universitats, tot i que el professorat continua dependent de la Conselleria d’Educació.

Hi haurà una segona mesa de negociació per a tornar a tractar el document

La particularitat d’aquests 13 centres educatius que imparteixen ensenyaments superiors de música, dansa, art dramàtic, arts plàstiques i disseny reclamava des de fa temps un reglament propi. Són ensenyaments superiors, és a dir, en el marc dels ensenyaments universitaris, en centres regulats en molts aspectes amb la normativa de secundària. Amb el ROF d’aquests centres ara es regula la investigació que pot dur a terme aquest professorat i s’estableixen les funcions dels òrgans col·legiat i la resta de característiques, entre altres qüestions, tot i que molts aspectes relacionats queden pendents de concretar en instruccions posteriors.
La LOMLOE estableix en la seua disposició addicional novena que en el termini de dos anys el Govern ha de presentar una proposta normativa per regular les condicions bàsiques per a l’organització dels ensenyaments artístics superiors derivats de les condicions d’inserció d’aquests ensenyaments en el marc de l’educació superior i, per tant, aquest ROF s’haurà d’adequar en un futur al que el govern determine en el termini establert de dos anys que ja han començat a comptar.
Les aportacions del sindicat s’han centrat en la millora de la redacció, especialment de l’aspecte de la investigació, en l’encaix dels ensenyaments d’arts plàstiques i en allò relacionat amb les condicions laborals del professorat com l’assignació i la tria horària, la gestió democràtica dels centres (funcions dels claustres i dels consells dels centres), descarregues horàries en les coordinacions, els departaments acadèmics, etc. També ha proposat que es regule la docència en valencià en aquests ensenyaments.
Igualment, el Sindicat ha sol·licitat una segona mesa de negociació ja que el professorat està estudiant encara el document, que ha estat acceptada per la directora de l’ISEA.
En el torn obert, STEPV ha tornat a demanar la convocatòria dels cursos de valencià extraordinaris per al professorat dels centres d’ensenyaments artístics per a l’obtenció del C1 de Valencià, tal i com estableix l’ordre que regula la catalogació en valencià d’aquests llocs de treball, publicada fa tres cursos i que no s’han desplegat encara.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR