Meses de negociació

El Ministeri d’Educació afirma que ha advertit les comunitats autònomes perquè no convoquen oposicions fins a la modificació del Reial Decret

La Confederació de STEs-i a la Mesa Sectorial del Ministeri d’avui, ha exigit que s’òbriga una negociació real que permeta arribar a un consens sobre els processos selectius i que responga als interessos dels diferents col·lectius

Seu del Ministeri d'Educació a Madrid

dimarts 21 desembre 2021 15:28 h

A la reunió de la Mesa de Negociació convocada per al dia d’avui pel Ministeri d’Educació per valorar la modificació del Reial decret d’ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats als cossos docents, els representants ministerials no han pogut assegurar que els processos a desenvolupar al llarg de l’any 2.022 tinguen un desenvolupament homogeni a les diferents comunitats autònomes. Al revés, les administracions que ja han convocat les seves oposicions – Astúries, Balears i Navarra- hauran de resoldre’ls amb el Reial decret actualment en vigor, abans de la seua modificació, prevista per a una data dels mesos de febrer o març, que el Ministeri tampoc no ha estat capaç de concretar.

El Ministeri no ha estat capaç de respondre als múltiples dubtes i demandes plantejats

A més, tampoc ha estat capaç de respondre als múltiples dubtes i demandes plantejats per la nostra organització i la resta de sindicats presents a la Mesa, respecte als processos a convocar properament: tant el concurs-oposició amb proves no eliminatòries, com el concurs de mèrits que el Ministeri planteja com a adequació al sector educatiu de la llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública, que entrarà en vigor, els propers dies.
Se’ls ha fet veure que el procés d’estabilització per concurs de mèrits, ha de ser molt clar i que realment estabilitze el personal en abús ja que d’una altra manera poden sorgir gran quantitat de demandes per persones que es vegen agreujades . Per exemple, no és de rebut que es valore l’experiència en centres privats quan la sanció ha de ser a l’administració i per a les persones que treballen a l’administració.
Un altre tema de debat ha estat la puntuació de l’experiència docent, des de STEs-i defensem que l’experiència ha de ser la màxima al barem per al professorat interí.
L’única realitat tangible que es dedueix de la reunió d’avui és el compromís del Ministeri d’Educació per tornar a convocar aquesta Mesa de Negociació “amb caràcter immediat” per resoldre el pas del professorat que posseeix la titulació exigida del Cos de Professors Tècnics al Cos de Secundària, segons estableix la LOMLOE, aprovada ara fa un any.
La Confederació de STEs-i ha reiterat en les intervencions la necessitat d’un procés de negociació per buscar un consens, tant a nivell de Mesa Sectorial, com de Comunitats Autònomes, per aconseguir la resolució el més coherent possible d’aquests processos selectius i que responga als diferents interessos dels diversos col·lectius. Diverses organitzacions s’han sumat a aquesta petició, mentre que altres han deixat patent des del primer moment la seua conformitat pels textos presentats que “s’acosten molt” als seus plantejaments, com ha subratllat alguna organització des de la seua primera intervenció.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR