Meses de negociació

La proposta del Ministeri d’Educació no soluciona la problemàtica del personal en abús de temporalitat

La Confederació de STEs-i defensarà en la Mesa, una vegada més, la proposta de doble via, que permet tant la consolidació del personal interí, com l’accés al funcionariat de les persones més joves o amb menys experiència

dimarts 21 desembre 2021 08:40 h

El Ministeri d’Educació i Formació Professional ha convocat avui dimarts, 21 de desembre la Mesa de Negociació del personal docent no universitari. Una convocatòria molt de temps esperada i de la qual estan pendents desenes de milers de persones interines i opositores que, almenys, esperen saber com poden afrontar el seu futur professional més immediat. Per descomptat, el Ministeri, de moment, no sembla que facilite la tasca, ja que la proposta que ha presentat ni dóna solució a la problemàtica interina que s’arrossega des de fa temps, ni permet afrontar amb garanties de seguretat els processos d’accés a la funció pública docent que s’han de resoldre l’any 2022.

La Confederació de STEs-i defensem des de fa dècades que hi haja una doble via d’accés a la funció pública docent

La legislació estableix que el personal temporal contractat més de tres anys està en abús de temporalitat. Per donar solució a aquesta situació, el Congrés dels Diputats va aprovar aquest mes de desembre el projecte de llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública, llei que -previsiblement- aprovarà també aquesta mateixa setmana el Senat, amb això qual, entrarà en vigor de manera immediata. El Ministeri, ara, ha d’adaptar aquesta llei al sector educatiu.
Doncs bé, si a la llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat ja es deixa fora de la solució una part del col·lectiu interí ara, la proposta que llança el Ministeri pot deixar al carrer molts més. El concurs de mèrits que es proposa no reflecteix l’esperit de la llei que es pretén adaptar, ja que ni suposa un procés d’estabilització de l’ocupació temporal de llarga durada, ni valora suficientment l’experiència docent, ni estableix quines són les places que s’han d’oferir en aquest concurs de mèrits.
La Confederació de STEs-i defensem des de fa dècades que hi haja una doble via d’accés a la funció pública docent. Una que permeta estabilitzar el personal amb més experiència i una altra que permeta la incorporació al funcionariat del professorat interí amb menor experiència i de persones joves, cada cop amb millor preparació.
Després d’escoltar, també durant temps immemorial, que el sistema d’accés que estableix el Text Refós de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic a l’article 61.6 no era legal, el Congrés dels Diputats ens ha demostrat per mitjà dels fets que la nostra proposta tenia tota la validesa jurídica que es puga reclamar. És ara, amb el camí -almenys- mig caminat, quan el Ministeri d’Educació ens torna a decebre amb una proposta que no satisfà ningú, que no se sap ni com ni quan es pot executar.
Els STEs-i defensarem a la Mesa de Negociació que s’aclarisquen tots els dubtes que es plantegen amb la proposta del MEFP i que s’habiliten els processos oportuns perquè el sistema educatiu puga continuar comptant amb l’experiència d’un professorat que ha demostrat sobradament la seua preparació i aptitud, però deixant la porta oberta a la incorporació als nostres centres educatius de persones joves, cada cop més ben preparades.
La solució sempre passarà per la millora de la qualitat del sistema educatiu. Ningú no prescindeix d’un personal preparat i format durant anys als nostres centres, de la mateixa manera que comptar amb les persones joves que han de suposar el futur és una necessitat ineludible. Dedicar a educació el mínim del PIB que la mateixa LOMLOE estableix, per -entre moltes altres coses- baixar les ràtios, contribuirà a fer-ho possible.

Etiquetat com a

meses de negociació

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR